12 znakov, da ste ravnali prav, ko ste končali razmerje

12 znakov, da ste ravnali prav, ko ste končali razmerje (foto: Profimedia) Profimedia
25. 7. 2017

Končati razmerje je naporno in boleče, vendar po nekaterih koncih čutite olajšanje. Preverite, ali ste bili v toksičnem razmerju in ste ravnali prav, ko ste končali zvezo. 

Da ste ravnali prav, dokazujejo te ugotovitve:

1. Ne hodite več po jajcih. Če prevedemo v ljubezensko govorico, lahko vas neha skrbeti, s čim vse boste razjezili boljšo polovico. Odprte kuhinjske omarice pač niso tako velika stvar.

2. Vaš spomin si končno lahko odpočije. V toksičnem razmerju oba nenehno naštevata stvari, ki jih očitata drug drugemu. Ko ste sami, si lahko prečistite misli in najdete razmerje v katerem bo komunikacija drugačna.

3. Prijateljstva so spet bolj trdna in zabavna. Ko ste v razmerju z nekom, ki vas ne osrečuje, se prijatelji pretvarjajo, da jim je vaš partner všeč ali vam povejo, da se jim ne zdi primeren. Čeprav želite ljubezenske težave zadržati zase, o njih slej ko prej poveste prijateljem in vaši pogovori se naenkrat vrtijo le še o tem. Ko ste samski, lahko z njimi počnete zabavne stvari in ne skrbite, kaj vam bo partner očital kasneje.

4. Lahko se vržete v delo, ne da bi prenašali neodobravanje. Veliko zvez razpade, ker eden od partnerjev čuti, da ga drugi nekako zapostavlja. Sedaj boste lahko poskrbeli za vašo kariero, v kateri morda celo dosežete napredovanje in se dobro izkazali tudi na drugih področjih.

5. Končale so se skrbi, kdaj bo tisti trenutek, ko bo nekdo od vaju odkorakal stran. Tudi majhni prepiri v problematičnih zvezah zanetijo občutke, da je to zadnjič. Zadnji prepir, zadnje žaljivke in zadnja jeza, ki jo bosta stresla drug na drugega. To povzroča stres, ki ste ga končali, ko ste prekinili zvezo. Naj vam zaradi tega ne bo žal.

6. Naklonjenost prepoznate kot nekaj lepega in nezapletenega. Ne rabite se več izogibati stvari, ki se vam zdijo pomembne, zato ker partner misli drugače. Crkljajte se, objemajte, božajte … Naredite vse, česar že dolgo niste, a vam je pri srcu.

7. Opustite prepričanje, da ste vedno sami krivi za vse. Z razdaljo se razjasnijo problemi in vidite širšo sliko. Opazili boste, da ni mogoče, da ste bili vi odgovorni za vse težave, ki sta jih imela z boljšo polovico.

8. Ne rabite več braniti sebe, prijateljev in družine. Ko niste srečni, to začutijo vaši najbližji in v družini se pogosto zgodi, da se pričnejo spori. Ko ste odšli iz zveze, ste odprli možnost, da ostala razmerja spet zacvetijo.

9. Ne boste se več zbujali ob misli, da si prihodnost gradite z napačnim človekom. Čeprav imate partnerja zelo radi, vam podzavest sporoča, da za vas ni pravi. Sedaj ste lahko mirni in previdneje izbere osebo, s katero si boste delili prihodnost.

10. Lahko ugotovite, kako biti srečni. Ko končate izčrpavajoče razmerje, se naučite, da ste lahko srečni in sproščeni večino časa, namesto da se zanašate na razvoj prepira.

11. Ne rabite se obremenjevati z ljubosumjem. Ne odgovarjate več na vprašanja, s kom ste bili in kaj ste počeli ter ne pojasnjujete vsakega koraka, ki ste ga storili. To je lahko zelo pomirjujoče, saj v pravem, trdnem razmerju teh razlag ne potrebujete. Partner vam enostavno zaupa in vam privošči oddih s prijatelji.

12. Lahko najdete pravo ljubezen. Na voljo imate veliko potencialnih partnerjev, ki vas bodo osrečili in spoštovali. Zaslužite si pravo razmerje, zato se ne bojte izbirati malce bolj natančno.

Preberite tudi: