15 idej za zimske zmenke

15 idej za zimske zmenke (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2017

Zima je poseben čas, ki ga lahko začinita z zanimivimi in praznično obarvanimi zmenki. Če sta zapadla v rutino, popestrita dni takole.

1. Okrasita hišo in postavita božično drevesce. Vsak naj prispeva nekaj okraskov, ki so mu všeč in bodo pričarali praznično vzdušje. Če ne živita skupaj, pa pomagajta pri okraševanju drug drugemu.

2. Zavijta darila. Ne tistih, ki si jih bosta izmenjala med seboj, ampak ta, ki sta jih pripravila za družino in prijatelje. Spodbudita kreativnost in letos podarita izvirna darila. Na kartice lahko pripišeta kakšno osebno misel, se poigrata s pentljami in božičnimi motivi papirja.

3. Naredita vročo čokolado. Kupita prah za pripravo okusnega zimskega napitka in ga skuhajta skupaj. Sladke penice, smetana ali piškoti bodo dodali piko na i.

4. Sprehodita se po zasneženi pokrajini. Obujta nepremočljive čevlje in se toplo oblecita. Odpravita se na dolg zimski potep in ne pozabita na fotoaparat, da bosta ujela čudovite podobe zimske narave.

5. Postavita snežaka ali imejta snežni boj. Prebudita otroka v sebi in pred hišo postavita velikega snežaka. Če sta bolj igriva, pa zgradita obzidje, pripravita kepe in začnita s »snežno vojno«!

6. Ostanita v pižami. Ko imata oba prost dan, v postelji ostanita malce dlje in se ne preoblecita iz udobnih pižam. Tokrat lahko malce lenarita.

7. Smučajta. Če imata rada zimske športe, se odpravita na smučišče. V poštev pride tudi sankanje na bližnjem hribu.

8. Odpravita se v kočo ali hiško na samem. Preživita nekaj dni brez tehnoloških naprav, le v družbi drug drugega. Če imata možnost, najemita kočo v gozdu ali hiško v naravi. Slovenija ponuja veliko lepih kotičkov, ki jih še nista raziskala.

9. Oglejta si božične stojnice. Nekaj čarobnega je v tem, ko se sprehajata po okrašenem mestu z vonjem po kuhanem vinu in vroči čokoladi. Na stojnicah lahko najdeta tudi izvirna darila za prijatelje in družino.

10. Rezervirajta izlet v predbožično mesto. Na voljo je veliko poceni kratkih potovanj, ko si v enem ali dveh dnevih lahko ogledata okrašena mesta v sosednjih državah.

11. Preizkusita se v drsanju. Ne glede na to, ali znata drsati ali ne, obujta drsalke in se zapeljita po ledu. Ne pozabita na termovko toplega čaja.

12. Večerjo si privoščita v restavraciji. Ali zajtrk in kosilo. Lepo se oblecita in imejta enega tistih prvih zmenkov, ko sta želela očarati drug drugega.

13. Specita piškote in božične slaščice. V roke vzemita zvezke z recepti vajinih babic ali preizkusita kaj povsem novega. Prijatelje povabita na skodelico toplega čaja in prigrizek, ki sta ga pripravila sama.

14. Pojdita po božičnih nakupih in opravkih. To je vedno stresno opravilo, zato se ga lotita skupaj, da bosta pomagala drug drugemu pri težkih odločitvah in vse skupaj spremenila v zabaven dogodek.

15. Pripravita maraton božičnih filmov. Izberita vajine najljubše božično obarvane filme iz otroštva in si jih oglejta skupaj. Pa kaj potem, če sta jih videla že neštetokrat. Tega se nikdar ne naveličamo.

Preberite tudi: