4 načini, kako v postelji vzdržati dlje

4 načini, kako v postelji vzdržati dlje (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2015

Bi radi v postelji brez težav vzdržali do njenega orgazma in še dlje? Potem preizkusite te učinkovite trike. 

1. Ustavite se tik pred zdajci

Pri tej vaji, ki jo lahko učinkovito izvajate sami ali pa tudi v dvoje, penis stimulirate le do točke tik pred orgazmom oziroma ejakulacijo. Ko začutite, da ste tik pred vrhuncem, končajte stimulacijo in počakajte nekaj trenutkov, da vzburjenje nekoliko popusti. Ta postopek ponovite od tri- do petkrat. Tako boste do orgazma potrebovali nekoliko dlje časa. Po približno šestih tednih boste že opazili, da zdržite opazno dlje.

2. Tehnika stiskanja

Tudi ta tehnika vam bo pomagala, da boste nekoliko odložili ejakulacijo. Približno tri do pet sekund pred ejakulacijo penis objemite s palcem in kazalcem tik pod glavico in ga močno stisnite. Pri tem se osredotočajte predvsem na sečevod, ki poteka vzdolž penisa. Stisk sečevoda namreč povzroči, da ne boste ejakulirali. Tudi pri tej tehniki je bistveno, da poznate svoje telo in da stimulacijo končate dovolj zgodaj.

3. Redno masturbirajte

Čeprav je nekateri ljudje ne doživljajo ravno pozitivno, pa masturbacija lahko nadvse ugodno vpliva na podaljševanje stimulacije pred orgazmom in ejakulacijo. Z redno masturbacijo boste namreč sprostili veliko seksualne napetosti in boste tako pri seksu lahko vzdržali dlje. Poleg tega se bo vaše telo do neke mere privadilo na erotične dotike in se zato ne bo popolnoma vzburilo že ob čisto navadni ročni obdelavi. Pri navajanju na užitek pa si lahko pomagate tudi s kakšno erotično igračko.

4. Kondomi: čeprav jih ne marate, vam lahko pomagajo

Mogoče se vam zdi, da vam kondomi le odtegujejo užitek, vendar pa vam ga, ne boste verjeli, pomagajo tudi podaljševati. Ravno dejstvo, ki ga moški največkrat navajajo, tj. da se s kondomom bistveno manj občuti stimulirajoče dotike, vam lahko pomaga pri odlaganju vrhunca.

Preverite še, ali je analni seks res lahko velik užitek.