4 sramotne situacije, ki jih morata prestati kot par

4 sramotne situacije, ki jih morata prestati kot par (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
18. 6. 2016

So ovire, ki jih kot par morata preskočiti. Majhne, a nepozabne. Trivialne, a nujne. So kot del odraščanja dveh oseb, ki predstavljata romantični par. Sta že doživela - in preživela - vse štiri?

1. Ko mama vstopi v nepravem trenutku

Zgodi se lahko kadarkoli - ko ste se predajali zmenkom v šolskih letih, morda pred kratkim, ker njena ali njegova mama živi (preveč) blizu. In seveda ima ključ. In dovoljenje, da se pojavi v stanovanju kadarkoli se ji zazdi. Tako pač mame so. V rokah ima pladenj svežih mafinov in kot neslišni duh nenadoma stoji sredi dnevne sobe ravno takrat, ko on že obdeluje mafin svoje izbranke. Odvajalni čas od tega sramotnega trenutka je približno dvajset let.

2. Ko se prvič zgodijo vetrovi - po nesreči, seveda

Mogoče tisti nesrečni prdec sproži pritisk med smehom, morda le hiter premik na kavču, a zgodi se - prej ali slej. In takrat ni mogoče krivde zvrniti na škripajoč stol ali spečega psa. Prvo sekundo se morda avtor prdca še pretvarja, da se ni nič zgodilo, potem pa - ko se zamenja osem nians rdeče na obrazu - lahko reče le: "Opa, oprosti."

3. Ko se prvič zbudita drug ob drugem

Nekaj popolnoma novega in prej nevidnega se razkrije, ko se prvič zbudimo ob novi osebi. Pred tem se namreč oba tedne, morda mesece trudita, da sta drug za drugega videti kot najbolj urejeni, optimalno postriženi in lično depilirani osebi. Nekaj časa se to ohranja tudi, ko je par že intimen - potem pa se zgodi. Pride tista noč, ko si pozabite umiti zobe pred spanjem, zaspite v stari majici s strganimi spodnjicami in na vse to zjutraj posije dnevna svetloba. Če to uspešno prestaneta, sta na dobri poti do skupnega sožitja. 

4. Ko se spozabita in se pred prijatelji pokličeta po vzdevku

In čeprav imajo vsi pari med seboj ljubke vzdevke, vsi naokoli padejo v smeh, medtem ko se razkrinkani par trudi ohranjati vtis, da je njun vzdevek pravzaprav nadvse primeren, inovativen in kul.