4 tipi parov (in za katere je najbolj verjetno, da ostanejo skupaj)

4 tipi parov (in za katere je najbolj verjetno, da ostanejo skupaj) (foto: Shutterstock) Shutterstock
28. 7. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Se prepirata kot mačka in pes, nato pa se poljubita in pobotata?

Ali sta premišljena in osredotočena na partnerjeve potrebe?

Univerza Illinois je naredila posebno študijo in 376 parov sredi njihovih dvajsetih let devet mesecev opazovala pri vsakdanjem in partnerskem življenju.

Dramatični par

Taki pari imajo veliko vzponov in padcev, tako da je zveza precej divja. Odločitve običajno sprejemata na podlagi negativnih dogodkov v zvezi ali pa na negativnih pogledih, ki jih imata na partnerstvo, zato je zelo verjetno, da bosta pozabila na to, da se je za zvezo vredno in treba potruditi

Konfliktni par

Ti pari delujejo na premici konflikta, ki ju razdvaja, in strastne privlačnosti, ki ju spet povleče skupaj. Na dolgi rok je ta zveza pod velikim vprašajem – po 30 do 50 letih take 'strasti' se ti lahko tudi že malo zmeša.

Socialno vpleteni par

Taki pari imajo skupno socialno mrežo in se nanjo tudi naslanjajo pri sprejemanju odločitev. Idealno dolgotrajno partnerstvo mora temeljiti na prijateljsko-ljubezenski osnovi. Če imata skupne prijatelje, se partnerja počutita bližje drug drugemu in tudi bolj zavezana zvezi.

Partnersko osredotočen par

Ti partnerji so zelo prepleteni in se tudi precej naslanjajo drug na drugega. Kar se dogaja v njuni zvezi, izkoristita za napredovanje zavez na globlji ravni. Taki pari imajo najvišje stopnje skrbnosti, kar pomeni, da so zelo previdni in premišljeni pri sprejemanju odločitev v partnerstvu. Glede na raziskavo imajo taki pari največ možnosti, da ostanejo skupaj in da so srečni daljše časovno obdobje.