5 razlogov, zakaj ženske prej izberejo barabe kot dobre moške

5 razlogov, zakaj ženske prej izberejo barabe kot dobre moške (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2023

Večina žensk pri moškem išče varnost, pozornost, skrbnost, podporo in zvestobo. To lahko ponudi zaupanja vreden in varen moški, ki pa je večinoma popolno nasprotje barabe. Tudi zaradi tega je zanimivo dejstvo, da veliko žensk še vedno bolj kot dobri moški, privlačijo barabe.

Koga se tretira kot »poredne« moške oziroma barabe?

Ljudje moškega za »barabo« opredeljujejo zaradi različnih razlogov, vendar pa ima ta oznaka nekaj skupnih značilnosti med katerimi so:

Svobodomiselni duh

Barabe se na noben način nočejo vezati, v nekaterih primerih celo na stalno zaposlitev. Ta neodvisni in svobodomiselni duh, ki ga kažejo, pa je kot magnet za marsikatero žensko.

Uporništvo in neprilagodljivost družbenim normam

Radi kršijo pravila in premagujejo meje. Ko nekdo potegne črto, jim je najljubše, če jo prestopijo. Moški, ki živijo po lastnem nareku, se ne ozirajo na družbene norme in ne ukvarjajo s tem, kaj si kdo misli o njih, so za mnoge ženske zelo privlačni.

Magnetična samozavest

Ker so pogosto oboževani, to s pridom izkoriščajo. Na tem zgradijo tudi svojo samozavest, ki jo tudi s pridom izkoriščajo. Ne dvomijo vase in v svoje odločitve. Prav tako imajo pogosto osebnost, ki je zabavna in očarljiva, do te mere, da se jim mnoge ženske preprosto ne morejo upreti. Velikokrat pa jih krasi tudi možat videz, kar je lahko nadvse privlačno. 

Spontanost in očarljivost

Neustavljivimi šarmerjem ni mar za rutino. Namesto tega se so spontanih odločitev v smislu, da vas v petek zjutraj vprašajo, ali želite popoldne poleteti v Barcelono za konec tedna.

Zakaj imajo dobre ženske »rade barabe?«

Ker v njihovi družbi lahko tudi same »kršijo pravila«

Pogosto je marsikatera ženska vzgojena v stilu pridne punčke, zato v življenju čutijo konstanten pritisk, da biti dobre in pridne. V družbi »barabe«, se veliko tega pritiska zmanjša. Kot da bi se ob njih počutile, da je potrebno včasih kršiti pravila in je zabavno biti malce poreden. Prav gotovo jim ni nikoli dolgčas.  

Svojevrstna privlačnost neustrašnih moških, ki hodijo po tanki meji med »dobrim in slabim«

Večina žensk se zaveda, da so barabe težavne in da se je bolje držati stran. Vendar je prepovedan sadež najslajšega okusa. Nekoliko v človeški naravi je, da se zavedajo dejstva, da ne bi smele, vendar vseeno večkrat padejo na sladke besede šarmantnega in pogosto neulovljivega alfa samca.

Ponujajo občutek varnosti, čeprav lažen

V ženskah je včasih čuden občutek, zaradi katerega mislijo, da jih moški, ki veljajo za barabe, lahko zaščitijo. Tudi če ne s svojo fizično močjo, je lahko njihova moškost ščit, ki lahko varuje pred morebitnimi nevarnostmi.    

Mislijo, da so dobri moški dolgočasni

Veliko žensk nenazadnje zaradi različnih vzorcev in omejujočih prepričanj misli, da so dobri moški dolgočasni. To seveda ni res. Vendar je težko dojeti drugačno sliko, če je tunelski vid naravnan zgolj v smer percepcije barab.   

Mislijo, da jih bodo spremenile

Eden izmed glavnih razlogov, da dobre ženske padajo na barabe pa je prav gotovo to, da mislijo, da jih bodo lahko spremenile, ker tovrstni moški s svojimi težavami kar kličejo po »rešiteljici.« To je navadno pogubna ideja, saj se moški spremeni izključno, če in ko se želi sam. Da to ženske dojamejo, mnoge prej še neštetokrat poskusijo z reševalno misijo.  

Morda vas bo zanimalo tudi: