5 stvari, ki jih zaljubljenci počnejo vsak dan

5 stvari, ki jih zaljubljenci počnejo vsak dan (foto: Profimedia) Profimedia
27. 8. 2017

Nekateri pari imajo poseben sijaj, ob katerim si zastavimo vprašanje, kaj počnejo drugače? Lahko je reči, da se popolnoma dopolnjujeta, v resnici pa je za dobro zvezo potrebnega veliko truda. Kakšna je torej skrivnost srečnih parov?

1. Vedno si povedo resnico

Vsi smo slišali in izkusili, da je vedno najbolje povedati resnico, vendar kljub temu včasih zgodbo malo priredimo sebi v prid ali izpustimo podrobnosti, ki bi partnerja lahko vznemirile. Razmerje brez iskrenosti ne bo trajalo večno. Takšna je resnica – včasih kruta in črno-bela. To ne pomeni, da morate natančno opisati vsak trenutek, morata pa si zaupati pomembne stvari. Srečni pari se pogosto odkrito pogovarjajo o resnih temah kot so finance, družina, skupno stanovanje … 

2. Skupaj preživljajo čas

Nič novega, pa vendar nam vedno ne gre od rok. Rezervirajte si čas, ki ga boste preživeli samo s partnerjem. To pomeni brez telefona, službene elektronske pošte, otrok in izgovorov. Samo vidva in vajine želje. Ni nujno, da so zmenki vedno glamurozni in dragi, lahko počneta čisto običajne stvari, kot je pogovor na kavču ob kozarcu vina. To je intimnost, ki pare naredi močne in jih obdrži skupaj.

3. Ne bojijo se biti sami

Neodvisnost od partnerja je prav tako pomembna kot intimnost. Potrebujemo čas zase, da se lahko povežemo s podzavestjo in premislimo o odločitvah, ki jih moramo sprejeti sami. V vsakem razmerju vedno obstaja določena mera odvisnosti, vendar morata vedno obstajati tudi dve samostojni osebi. V nasprotnem primeru (ob preveliki navezanosti) se pričnete zanašati na to, da vas bo partner zabaval in poskrbel za čisto vse, kar pa ni njegova/njena naloga. Ni vaš skrbnik, ampak nekdo, ki hodi ob vas in spodbuja, tako kot to počnete vi.

4. Prijazni so drug do drugega

Partner najbolje ve, kaj vas razjezi in česa ne prenesete. Če sta globoko povezana, lahko hitro mislita, da si bosta odpustila čisto vse, ker se imata pač rada. Včasih to pomeni, da se požvižgamo na potrebe boljše polovice in v ospredje postavimo zgolj sebe. Ko sorodna duša postane malo manj obzirna, se opomnite, da ima vedno dobre namene. Če slišite vzvišen ton v njegovem/njenem glasu, se ne razburite takoj. Morda je to nekaj, česar partner ne opazi ali pa je krivda na vaši strani in si vse skupaj le domišljate. Drugi način, kako si izkazati prijaznost je, da se prepirata pravično. Oba vesta, da ni prav, ko na plan privlečeta stare napake in zamere, ki nimajo nič opraviti z aktualnim problemom.

5. Pogosto pokažejo, da jim je mar za zvezo in partnerja

To ne pomeni, da si neprestano šepetajo v uho magične besede ljubim te in romantično zardevajo. Lahko je del tega, ni pa vse. Čez čas morate najti drugačne načine, ki pokažejo vašo naklonjenost. Še vedno so lahko verbalni, a morajo biti izvirnejši. Če na primer pridete domov in opazite čisto kuhinjo, čeprav ste zjutraj pustili razmetano, to povejte na glas. Priznajte, da ste hvaležni, da je partner pomil posodo in pospravil mizo od včerajšnje večerje. Poskrbite, da bo trdo delo sorodne duše opaženo.

Preberite tudi: