5 stvari, ki ubijajo razmerja

5 stvari, ki ubijajo razmerja (foto: Profimedia) Profimedia
13. 6. 2022

Če si želite, da bi vaše razmerje trajalo, se izogibajte takemu početju...

Težave z zaupanjem

Zaupanje je bistveno za ustvarjanje intimnega odnosa. Morda partnerju ne verjamete na besedo, ne zaupate glede finančnih odločitev ali se nanj preprosto ne zanesete. Vse to lahko vodi do težav in posledično tudi razhoda.

V kolikor opažate pri sebi težave z zaupanjem, se ozrite vase in odkrijte, od kod te težave izvirajo. Seveda pa se o tem odkrito pogovorite tudi s partnerjem.

Razmerje ni prioriteta

Skozi življenje imamo različne prioritete; kariera, počitek, družina... Vendar lahko težava nastane, če je partnerjema (ali enemu od njiju) neprestano vse drugo pomembneje od odnosa.

Morda se vsak dan po službi dobite s prijatelji ali se na dopuste odpravljate ločeno? Ravno s takimi dejanji se s partnerjem oddaljita.

Neustrezna komunikacija

Mnogi pari imajo težave s komunikacijo in se počutijo kot, da govorijo različne jezike. A ravno neustrezna komunikacija povzroči, da se nekoč povezan par oddalji in partnerja pričneta živeti bolj kot sostanovalca, kot pa partnerja.

Partnerja se na ta način počutita izolirana in osamljena; morda celo poiščeta čustveno intimnost drugje. V izogib temu poiščite način komunikacije, ki vama ustreza in pri kateri se oba počutita slišana.

Pomanjkanje usklajenosti

Res je, da se nasprotja privlačijo, vendar zelo težko ohranijo razmerje. Podobne vrednote in pogled na svet sta izjemno pomembni komponenti za uspešno razmerje.

Določene razlike je seveda potrebno sprejeti in se prilagoditi, a če se razlikujeta popolnoma v vsemu, je to lahko velika težava.

Nasilje

Morda je v splošnem precej samoumevno, da ne bi bili v odnosu, kjer je prisotno fizično nasilje. Vendar ali ste mogoče pomislili tudi na ostale oblike nasilja? Je partner morda čustveno, verbalno, finančno nasilen?

Preverite, kateri so znaki finančnega nasilja >

Pomembno je, da se oba v razmerju potrudita, da čim bolj izločita teh 5 stvari. Le tako lahko ustvarita resnično intimno, globoko in dolgotrajno razmerje.