5 zgodnjih znakov, da je vaše razmerje trajno

5 zgodnjih znakov, da je vaše razmerje trajno (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2022

Kako že takoj na začetku ugotoviti, če bo razmerje trajno? Pomagajte si s temi znaki.

Sprejemata vajine razlike

Sliši se preprosto, a ključ do uspešnega razmerja je sprejemanje vajinih razlik. Če nanje gledata kot na izzive in ne kot težave, je to dober znak, da se bo vajino razmerje obdržalo. Pomembno je, da se sprejemata in da sta se oba tudi pripravljena prilagajati.

Sprejemata vajino preteklost

Ne glede na to, kdo je s kom bil, koliko partnerjev sta imela prej ali kaj se vama je dogajalo v otroštvu, to sprejemata. Brez zadržkov lahko govorita o svoji preteklosti in se zanjo ne obsojata. Dovolita si, da se iz preteklosti učita in ne držita zamer zaradi preteklih napak.

Drug drugemu sta prioriteta

Pomembno vama je, da se oba v razmerju dobro počutita in da imata oba občutek, da sta ljubljena in sprejeta. Vajin odnos je vedno na prvem mestu in tudi pred sprejemanjem pomembnih odločitev se med seboj posvetujeta in odločata na podlagi tega, kar bi bilo najbolje za oba.

Spoštljivo komunicirata

S partnerjem se lahko umirjeno in odprto pogovarjata o vsem. Pogovore doživljata kot priložnost, da bolje spoznata drug drugega in ne kot možnost, da dosežete svoje. Delujeta kot ekipa, znata si prisluhniti in tudi spoštljivo izraziti, ko vaju nekaj zmoti.

Sta sproščena

V razmerju imata oba občutek da sta lahko to, kar sta. Oba sta sproščena in ni vama treba razmišljati, kako bosta drug drugega očarala in navdušila s triki; vesta, da sta dovolj takšna, kakršna sta. Imata možnost da sta pristna, saj se oba počutita sprejeta.