5 znakov, da ste našli svojega idealnega spolnega partnerja

5 znakov, da ste našli svojega idealnega spolnega partnerja (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2022

Kako ugotoviti, če se ujemata na področju spolnosti?

Morda ste že slišali za rek, da seks predstavlja 30 % razmerja, če je dober in 70 % razmerja, če je slab. 

Uspešno razmerje je nedvomno sestavljeno iz več različnih komponent. Razumevanje, zaupanje, spoštovanje, komunikacija... Vse to so pomembni temelji uspešnega, dolgotrajnega razmerja. Vseeno pa je tudi spolnost ogromen del zveze.

Preverite, kateri so znaki, da sta s partnerjem spolno kompatibilna.

1. Za seks sta razpoložena v enaki meri

Seveda je praktično nemogoče, da bi oba bila vedno istočasno razpoložena za spolnost. Vseeno pa je zelo dober znak, če sta v večini primerov oba razpoložena v enaki meri.

2. Imata enak stil poljubljanja

Poljub je včasih celo bolj intimen kakor seks. Če je na začetku razmerja poljubljanje s partnerjem dobro, obstaja večja verjetnost, da bo dobro tudi vaše spolno življenje.

3. Seks je užitek, ne obveznost

Sploh v dolgoletnih zvezah se včasih zgodi, da kar malo pozabimo na spolnost. Imamo službene obveznosti, družino, skrb za dom... Težava nastane, če tudi seks postane dnevno opravilo, ki ga pač morate opraviti in ne nekaj, v čemer uživate.

4. Oba imata rada (ali ne marata) eksperimentiranje

Nekateri ljudje so veliki ljubitelji preizkušanja novih stvari, spet drugim pa to ni najbolj všeč in imajo raje klasično spolnost. Z ničemer ni nič narobe, je pa dobro, če imata glede tega s partnerjem podobne želje in interese.

5. Znata se pogovarjati o spolnosti

Komunikacija je ključ do dobrega odnosa. Če znata drug drugemu povedati, kaj vama je všeč in kakšne so vaše želje, je to zelo dober znak, da sta na dobri poti proti kakovostnemu spolnemu življenju, ki bo ustrezal obema.