5 znakov, da vam ni odpustil/a (kljub opravičilu)

5 znakov, da vam ni odpustil/a (kljub opravičilu) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 9. 2020

Pravijo, da kadar kdo reče 'oprosti' in res tako misli, ni težko odpustiti. Vendar je na koncu le odvisno od osebe, ki sprejema opravičilo  – ga bo v resnici sprejela ali …

Kako ugotoviti, ali vam je v resnici odpustil/a?

Tu je 5 znakov, da vam ni

1. Eden prvih znakov je komunikacija oz. pogovori. Spremenijo se. Prav tako klici in komunikacija prek sporočil. Klici morda niso več tako pogosti kot prej.

2. Dvom ostane. Občutek boste imeli, da sumi in dvomi v vse. Dvomi o vsakem vašem koraku.

3. Dejanja morda ne bodo tako očitna, a bo v zraku je še vedno čutiti hlad. Včasih pa bo oseba to zelo jasno pokazala - če ni več toplih objemov, komplimentov, iskreno izraženih čustev, potem opravičilo ni delovalo.

4. Novo (staro) prijateljstvo. Včasih se tisti, ki ne more odpustiti, nasloni na koga drugega ali celo spozna novo osebo. In zdi se, kot da sta s to osebo postala najboljša prijatelja.

5. V večini primerov se z opravičilom stvari umirijo. Če opažate, da dobesedno išče prepir, in to pogosto okoli stvari, ki nimajo prav nobenega pomena, potem ste lahko prepričani, da vam ni odpustil/a.

Čeprav je včasih težko odpustiti, je v resnici dobro za zdravje.

Študije so namreč dokazale, da so dolgotrajne zamere toksične in škodujejo našemu zdravju – telesnemu in duševnemu.

Odpuščanje po mnenju raziskovalcev pomaga znižati tveganje za srčni infarkt, zniža previsok krvni pritisk in zmanjša bolečino. Tudi pri anksioznosti, depresiji, nespečnosti in stresu pomaga. 

Preberite še:

Ali pa: 26 pomembnih stvari, ki nas jih lahko nauči narava