5 znakov, ki razkrivajo, da se bosta odlično ujela v postelji

5 znakov, ki razkrivajo, da se bosta odlično ujela v postelji (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2023

Ste v zgodnji fazi spoznavanja s potencialnim kandidatom oziroma kadidatko za romantično razmerje? Morda ste uvideli že marsikateri plus in minus pri osebi, toda niste pa še skočili med rjuhe.

Tudi, če z nekom še niste spali, lahko že marsikateri znak v obdobju spoznavanja nakazuje, če se boste z osebo ujeli pri spolnih užitkih.

Kateri znaki razkrivajo, da se bosta ujela v postelji?

Imata enak stil poljubljanja

Poljubljanje je pomemben dejavnik pri tem kako se bosta ujela v postelji, ki se navadno prične prej kot seks. Čeprav obstaja veliko različnih stilov poljubljanja, se večina ljudi drži tistega, ki se jim zdi naraven. Pri spolni kompatibilnosti je pomembno, da se ujemata pri poljubljanju, saj s tem tvorita svoj ritem in medsebojno privlačnost.  

Glede na raziskavo univerze Oxford, objavljeno v Journal of Sexual Behavior, poljubljanje dejansko pomaga ljudem, da podzavestno ugotovijo dolgoročno kompatibilnost potencialnega partnerja prek okusa in vonja, saj zaznajo biološke znake spolne združljivosti, genetske sposobnosti in splošno zdravje.  

Med seboj imata iskrico privlačnosti

Čeprav nekateri ljudje dvomijo o medsebojni iskri, ki se iskri med dvema, ki sta si privlačna, vam lahko le-ta pomaga. Kljub temu, da partnerja ne boste kar takoj dodobra spoznali in ugotovili kaj vaju združuje, je začetna iskrica dober znak, da si sploh želita spoznati drug drugega in večja možnost, da sta kompatibilna v spalnici.   

Drug pred drugim sta brez dlake na jeziku

Komunikacija je nujen del vsakega zdravega odnosa, ki je še posebej pomembna, ko gre za seks. Dober znak spolne kompatibilnost je, da ste o svojih željah, potrebah in tudi mejah,  sposobni odkrito komunicirati in tudi poslušati. Prav tako tudi o nerodnih ali neprijetnih trenutkih v zvezi s seksom, ki bi jih bilo lažje pomesti pod preprogo.  

Obema je seks na lestvici prioritet

Oba si oba rada vzameta čas za seks in ga imata na prioritetni lestvici v svojem življenju, tudi to nakazuje na podobnost in večjo kompatibilnost v spalnici. Če eden od vaju tega ne počne, potem imate morda težave s svojo spolno združljivostjo. Vendar je dolgoročno ohranjanje spolne povezave pomembno, zato je ključnega pomena, da se strinjate tudi tem kakšno mesto ima seks v vašem skupnem vsakdanjem življenju.   

Oba imata podobne želje

Kompatibilna sta tudi, če imata oba podobne želje glede odnosa in spolnosti. Na primer, da si oba želita kakovosten seks in dolgotrajno ljubezensko življenje ter čim več orgazmov v spalnici, to pomeni, da sta oba za stvar in da sta se za odnos pripravljena tudi potruditi.