6 izjav, ki jih v partnerskem odnosu ne morete več vzeti nazaj

6 izjav, ki jih v partnerskem odnosu ne morete več vzeti nazaj (foto: Profimedia) Profimedia
6. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Dobro premislite, preden jih izrečete na glas.

1. Ne maram tvoje družine

V mnogo partnerskih odnosih se dogaja, da eden od partnerjev ni ravno privrženec družine drugega. Vendar pa se morate zavedati, da si vaš dragi ne more izbrati nove družine. S svojo je povezan za vedno. In če jih ima rad, je ves čas v konfliktu z vami in samim s seboj. Bolje je poiskati kompromis, kot pa neprestano obsojati partnerjevo družino.

2. Res si kreten

Med prepirom nam z jezika zletijo vse mogoče besede. Toda ne glede na to, kako jezni ste, je beseda ‘kreten’ resnično preveč. Prestopi meje spoštovanja, ki se ga ne da vzpostaviti tako zlahka. Torej, med prepirom raje vdihnite in štejte do deset.

3. Potrebuješ terapijo

Gre za vrednostno sodbo, bolje, da je ne izrecite. Kaže na to, da se tisti, ki jo je izrekel, ne želi spopasti s težavami partnerja. Za konflikte sta vedno odgovorni obe strani, zato ni pravično, da se enemu od partnerjev pripisuje, da potrebuje terapijo.

4. Preglasen si/preveliko govoriš

Človeški značaj določa, ali je oseba bolj ekstrovertirana ali introvertirana. Če vas to moti, se morate vprašati o globini vajinega odnosa. In predvsem: zakaj
ste z osebo, pri kateri vas to moti?
Med prepirom taki očitki pogosto privrejo na dan, ker je oseba sama prizadeta in hoče enako storiti tudi partnerju. Vendar to vodi v spiralo očitkov in zelo verjetno v konec partnerskega odnosa.

5. Čuden vonj imaš

Zveza nima dobre osnove, če so pod vprašajem povsem elementarne stvari: medsebojna privlačnost. Kako naj se partner počuti zaželenega, če mora poslušati, da ne diši pravilno?

6. Ne vem, ali te imam še dovolj rada

Ta stavek ni motivacija za partnerja, da bi se bolj potrudil, temveč sproži strahove pred izgubo. In ti zarežejo rane v dušo. Rano, ki se mora najprej spet zapreti. Torej, raje premislite, ali bi tak dvom sploh povedali na glas.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri