6 najpogostejših seksualnih sanj moških

6 najpogostejših seksualnih sanj moških (foto: Profimedia) Profimedia
4. 10. 2015

Lahko so čudne, nore in včasih celo mokre. Analiziramo najpogostejše seksualne sanje moških in razlagamo, kaj vse se ponoči z vami dogaja.

Pravkar doživljate najboljši seks v življenju. Z Jennifer Lopez. Čutite jo na sebi, uživata drug v drugem in ona kriči od užitka. Nenadoma se pojavi še Cameron Diaz ("Presenečenje! "), ki pa si želi le poljubljati in ljubkovati. Pha! Vrnete se k Jennifer. Vroče vam je, da bi kar znoreli. Ste tik pred orgazmom. Ampak tu je spet Cameron. Boža vas po hrbtu in vam diha za vrat, kar vas popolnoma zmede. Nenadoma se pojavi vaša mama s celo četo ljudi. Večine sploh ne poznate. "Kdo so? Kaj počnejo v moji postelji? " Očitno so na neki zabavi. "Sploh me ne opazijo in sploh jih ne moti, da še naprej seksam! " Mama vam seže v roko in vam čestita. Ne morete se zbrati, ne morete orgazmirati. Puf! Zbudite se.

Uf! Kaj, hudiča, je bilo to?

Res čudne sanje, a ne tako zelo nenavadne. Seksi zvezdnice, dve ženski hkrati in celo mama so pogosta igralska ekipa v moških sanjah. Seks, ki se dogaja v vaši podzavesti, je pogosto prej zanimiv kot uživaški. Strah in razočaranje sta prav tako pogosta v sanjah kot užitek. Čeprav so sanje lahko celo bolj čudaške in perverzne kot realno življenje Michaela Jacksona, raziskave kažejo, da je z vami vse v redu in da so takšne sanje povsem normalne. Analizirali smo nekaj najpogostejših sanjalnih scenarijev in si drznili pametovati o njihovem pomenu.

Nedokončan odnos

"Najverjetneje najpogostejše moške sanje so sanje o seksu, pri katerem ne greste do konca, " pravi Gayle Delaney, avtorica knjige All About Dreams (Vse o sanjah). "Redkokdaj se zgodi, da se seksualne sanje končajo z orgazmom. Navadno gre vse narobe in stvari se neverjetno zapletejo. " In zakaj ne morete dokončati, česar ste se lotili? Velika verjetnost je, da je dogajanje v sanjah povezano s tem, kar se vam dogaja v budnem stanju. "Navadno se takšne sanje pojavljajo takrat, ko vam v življenju vse ne gre kot po maslu, " pravi Patricia Garfield v knjigi Creative Dreaming (Kreativno sanjanje).

Takšne sanje so najpogostejše pri mlajših ljudeh med 20. in 30. letom, ko se šele spoznavajo s spolnim življenjem. Morda imate neprijetno spolno izkušnjo? Ste se sprli s prvim dekletom, ker je mama stopila v sobo v nepravem trenutku? Sicer obstajajo izjeme, vendar podzavest navadno tako rešuje nerazčiščene seksualne izkušnje, ki so nas nekoč spravile v zadrego.

Druga ženska

Občutek krivde zaradi varanja najdražje v sanjah je popolnoma odveč! "Druga ženska navadno predstavlja prav vašo ženo ali zaročenko, " nas tolaži Delaneyjeva. Na primer: pred vami stoji vaša žena, za njo pa prelepa in privlačna ženska. Trudite se objeti ženo, da bi se lahko nagnili še malo naprej in poljubili skrivnostno lepotico. Pomeni to, da si želite imeti razmerje z drugo žensko? Morda seks v troje? Ali se divje mečkati v nabito polnem avtobusu ob štirih popoldne? Najverjetneje nič od naštetega. Seksi ženska lahko predstavlja le vse tisto, kar vas pri vaši ženi vzburja.

In kaj, če se izkaže, da je druga ženska Nezemljanka ali celo žival? "Tudi čudaške sanje o živalih ali celo incestuozne sanje naj vas ne skrbijo. Pomembna sta le vedenje teh bitij in vaš čustveni odnos do njih, " razlaga Garfieldova.

Sprememba smeri

Vaš sodelavec Peter se mimogrede oglasi v vaših sanjah in vas poljubi. Popolnoma zmedeni in rahlo zaskrbljeni se zbudite poleg vaše drage. Kaj naj zdaj to pomeni? Da si želite Petra? Morda zaradi dvojnega podbradka, ki zaniha ob vsaki njegovi besedi? Preden zabrišete drago iz postelje in jo zamenjate s partnerjem, preberite tole:

"Heteroseksualni moški in ženske imajo pogosto homoseksualne sanje, " trdi Kelly Bulkeley, raziskovalka na kalifornijski univerzi Berkeley. "Takšne sanje ne pomenijo vedno, da je človek, ki jih sanja, gej. Tudi ta občutja so del nas, čeprav smo heteroseksualni. " Takšne sanje pa so lahko tudi znak, da sebi posvečate premalo časa. "Seks z nekom, ki vam je močno podoben, je lahko le odsev tega, kar zatirate v sebi, svojo ustvarjalno energijo, da jo usmerjate navznoter namesto navzven, " pravi Bulkeleyjeva.

Partnerka vas vara

Dekle, s katero sta skupaj že vrsto let, v sanjah zalotite med seksom z vašim najbolj-šim prijateljem. Dejansko stojite tam in ju opazujete. Zbudite se z občutkom dvoma in pomislekom, ali ji sploh lahko še zaupate. So takšne sanje preroške? Verjetno ne. "Seks v sanjah je pogosto metafora za čustvene in intimne dogodke v realnosti, " pravi Delaneyjeva in analizira naprej: "To, da vas je pred davnimi leti partnerka zamenjala za vašega najboljšega prijatelja, se vam je morda zarezalo globlje v srce, kakor se sami zavedate. Takšne sanje lahko pomenijo strah, da bi se kaj takšnega ponovilo. " Kritično poglejte nase in na svoje odlike ter se primerjajte s tekmecem iz sanj. Zlasti še, če ste se zadnje čase polenili in zanemarjate svojo zvezo! če se ne boste dovolj potrudili, bo morda vaša izbranka zares začela gledati za drugimi.

Mokre sanje

Stari ste 35 let in zbudite se na velikem, mok-rem madežu kot najstnik. čeprav so takšne sanje najpogostejše pri starosti 18 let, vam ni treba skrbeti: z vami ni popolnoma nič narobe! Razložimo: v fazi spanja REM, v kateri tudi naj- intenzivneje sanjamo, se poveča krvni obtok v spolnih organih, kar pri moških povzroči tudi do šest erekcij na noč. če je stimulacija dovolj intenzivna in če se celo dotikate, je pogosta reakcija orgazem z izlivom. Znanstveniki so izračunali, da je do 15 odstotkov vseh orgazmov pri moškem sproženih brez fizičnega dotika.

Toda to se ne dogaja le vam! Tudi ženskam se med spanjem pospeši krvni obtok in raziskave so pokazale, da celo 40 odstotkov žensk doživi orgazem, medtem ko sanjajo o seksu.

Seks v Freudovi preobleki

Sanje, ki na prvi pogled niso povezane s seksom, imajo lahko precej divji seksualni pomen. Na primer: znajdete se sredi bitke, vaša pištola pa je premajhna ali pokvarjena. "Morda ste zaskrbljeni zaradi lastne potence, morda niste dovolj učinkoviti v službi, doma ali v družbi, " pravi Bulkeleyjeva. In že vstopamo v čudaški Freudov svet: dolgi, ostri predmeti, kot so pištole, meči, nebotičniki, pogosto simbolizirajo moški spolni organ. Votli predmeti, kot so škatle, denarnice ali jame, pa predstavljajo ženske genitalije. "Kljub temu pa nobeden od naštetih predmetov ni vedno le spolni simbol, " skeptično meni Bulkeleyjeva.

Presenetljivo dejstvo o sanjah

Tudi slepi ljudje sanjajo. To, ali je dogajanje v njihovih sanjah vizualno ali ne, pa je odvisno od tega, kdaj so izgubili vid. Od rojstva slepi ljudje sanjajo brez podob.

Presenetljivo dejstvo o sanjah

Umiranje v sanjah ne pomeni, da ste dejansko že z eno nogo v grobu. Veliko ljudi je že umrlo v san- jah in preživelo, da so s tem lahko težili drugim.

Presenetljivo dejstvo o sanjah

V moških sanjah je moških dvakrat več kot žensk. Ženske sanjajo enako pogosto o ženskah in o moških.

Presenetljivo dejstvo o sanjah

Moški pogosteje kot ženske sanjajo o neznancih. Ženske najpogosteje sanjajo o ljudeh, ki jih poznajo.

Aleksandra Globokar

Preverite še 5 najbolj strastnih položajev za dober začetek dneva.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri