7 stvari, ki vam jih nihče ne pove, ko se zaljubite v najboljšega prijatelja

7 stvari, ki vam jih nihče ne pove, ko se zaljubite v najboljšega prijatelja (foto: Profimedia) Profimedia
23. 6. 2017

Vedno se lahko zanesete nanj/nanjo, poveste vse, kar vam leži na duši in z njim/njo preživite najboljše trenutke življenja. Naenkrat pa opazite, da do nje/njega čutite nekaj več. Če ste se v zvezi znašli z najboljšim prijateljem, bi morali vedeti nekaj stvari.

Skoraj vedno boste vedeli, o čem partner razmišlja.

Pri najboljšem prijatelju običajno veste, kaj se mu v tistem trenutku podi po glavi, kako razmišlja, česa ne mara in kaj bi rad počel. Ne boste si razbijali glave z vprašanji, kaj reči, da ne bo izpadlo čudno in kaj se od vas pričakuje. To je dobra stran zveze, saj človeka poznate že do obisti.

Intimne stvari so smešne. Vsaj na začetku.

Če si zares zaupata, sta verjetno delila pretekle uspešne in neuspešne izkušnje v postelji. Nikoli pa si niste zamišljali, da boste kaj takega počeli prav z njim ali njo. Zato bo na začetku morda čudno, vendar bo nerodnost zamenjal smeh in kmalu bo med vama le še strastna romantika, brez nerodnih situacij.

Nikoli se ne bosta nehala norčevati drug iz drugega.

Če ste se vedno norčevali iz otroške video igrice, ki jo je igral prijatelj in vas je on vedno opomnil, da so do širokega modela majice upravičeni le moški, se to ne bo spremenilo. Edina razlika je v tem, da se bo izzivanje verjetno končalo s poljubom na čelo namesto z udarcem v ramo.

Globoko v notranjosti se vedno skriva strah.

Lahko izgubite eno izmed pomembnejših oseb v vašem življenju. Z njim ali njo ste preživeli toliko lepih trenutkov in ne predstavljate si, da bi druženje morali prenehati. Ko se prepirata, boste morali nasvet poiskati pri drugem prijatelju, kar bo sprva čudno, če ste se v takih primerih vedno obrnili nanj ali nanjo. Trudite se ne razmišljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo, vendar se včasih vseeno prikrade senca dvoma.

Dogovarjanje za zmenke bo precej lažje.

Vajin prvi zmenek bo verjetno potekal nekje, kamor redno zahajata, naročila pa bosta običajen meni. Bolj sproščeno bo, kot če bi šli na prvi zmenek z nekom povsem novim. In dodaten bonus: ne rabite iskati tem za pogovor, saj ne bo neprijetne tišine.

Prvi prepir se bo zgodil prej, kot ste pričakovali.

Nikoli se niste bali povedati, kaj si mislite ter kaj čutite in to se verjetno ne bo spremenilo niti sedaj. Povedali boste, kaj vam ni všeč ter se skregali zaradi tega in onega, vendar so to nedolžni prepiri, ki ne vodijo v večjo krizo.

Posvetili boste pozornost temu, kako izgledate pred njim/njo.

Tudi, če vas je videl/a že v vseh možnih oblačilih, z mastnimi lasmi in lepotno masko na obrazu, se boste počasi začeli obremenjevati z videzom, ko se odpravita na zmenek. Pred ogledalom boste preživeli več časa in resno razmislili o tisti majici, ki naj vam ne bi pristajala.

Preberite tudi: