Ali s svojim obnašanjem ženete partnerja proti nezvestobi?

Ali s svojim obnašanjem ženete partnerja proti nezvestobi? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 7. 2019

Bivša zasebna spremljevalka je izdala najpogostejše razloge, da so jo najeli poročeni moški. Preberite, česa se izogibati, da vam bo partner ostal zvest.

Kadar moški v zvezi ni zadovoljen, lahko skoči čez plot samo enkrat – z naključno osebo, lahko najame prostitutko ali pa se poda v dolgotrajno razmerje z drugo žensko.

Tu so trije razlogi za povod za takšno odločitev.

1. Od njega pričakujete (pre)več komunikacije

Če je moški bolj zaprte narave, če deluje odsotno ali pa je zelo zaposlen, ga lahko s svojimi pričakovanji, da se vam bo bolj odprl in iskreno izražal svoja čustva poženete v beg. Prav tako, če imate ljubosumne izpade. To ga bo hitro pognalo v naročje druge, kjer so stvari manj zapletene.

Če je moški zaposlen in vam na hitro odgovori na vprašanje, še ne pomeni, da ima čas ali voljo, da se na licu mesta zaplete v dolgo debato. Takrat morate to spoštovati in ga ne nadlegovati ali postavljati ultimatov.

Vsak človek potrebuje prostor in čas zase, obenem pa si morate vzeti pravico, da mu mirno razložite, da od njega pričakujete pozornost in da bi se radi ob pravi priložnosti pogovorili.

2. Z lastno negotovostjo uničujete spolno privlačnost med vama

Če vaš moški izrazi željo, da se zanj lepo oblečete ali si na določen način spnete lase, če pove, da v določeni obleki izgledate seksi, mu verjemite.

Vsak znak, da si ga želite in da cenite njegovo mnenje, bo v njem prebudil ugodje.

Če pa ste nenehno zaskrbljene zaradi svojega izgleda in ne kažete nobenega zanimanja za seks, se zna zgoditi, da bo zadovoljitev poiskal drugje. V vsakem razmerju je treba spoštovati spolne želje in fantazije obeh in jim vsaj občasno tudi ugoditi.

3. Ne poslušate ga zares

Ključ dobre komunikacije je aktivno poslušanje. Ko se vam moški odpre, mu namenite vso svojo pozornost in šele potem komentirajte.

Če se bo ob vas čutil razumljenega in spoštovanega, ne bo iskal potrditve drugje.

Preberite še: 8 znakov, da vajinemu razmerju preti konec 

In preverite:

Vir: The Mind's Journal