Če eden od vaju misli TO, vajino razmerje nima prihodnosti

Če eden od vaju misli TO, vajino razmerje nima prihodnosti (foto: Profimedia) Profimedia
4. 3. 2023

Vsi v razmerje vstopimo z določenimi pričakovanji. A če eden od partnerjev misli to, obstaja velika verjetnost, da se odnos ne bo obdržal.

Običajno je, da imamo v razmerju različna pričakovanja in prepričanja. Težava nastane, ko so slednja nerealna, saj s tem svoj odnos obsodimo na propad.

Če vi ali vaš partner verjamete v eno od teh 2 stvari, je to lahko velika težava.

Od partnerja pričakujete, da bo bral vaše misli

Morda menite, da vas bo "prava" oseba preprosto razumela. Da boste spoznali sorodno dušo, ki bo vedno vedela, kaj želite in potrebujete.

A resnica je ta, da je v razmerju vsak zadolžen za to, da jasno izrazi svoje misli in občutke. Nepošteno je pričakovati, da bo nekdo drug prebral naše misli in preprosto "začutil", kaj potrebujemo.

Z odkrito komunikacijo partnerju jasno pokažete, kaj potrebujete in o čem razmišljate, kar vaju bo še bolj zbližalo in okrepilo odnos.

Verjamete, da se morata strinjati v vsem

Še eno pogosto prepričanje je, da se bosta s "pravo" osebo popolnoma ujela in da se bosta strinjala v vsemu.

Dejstvo je, da ima vsak od vaju svoja mnenja, prepričanja, interese, vrednote, cilje. To še ne pomeni, da sta zaradi tega kaj manj kompatibilna ali pa da partner ni prava oseba za vas.

Ko opustite omenjeni prepričanji, boste lažje krmarili v razmerju in resnično vzpostavili zdrav, zrel odnos.

Morda vas zanima tudi:

Zakaj vaše hujšanje ne deluje?

Osebna trenerka Nuša Gnezda nam je v pogovoru zaupala najpogostejše mite o hujšanju, ki jih morate obvezno poznati, če si tudi vi želite učinkovito izgubiti kakšen odvečen kilogram.

Celotnemu pogovoru prisluhnite tukaj: