Če iščete resnično ljubezen, si morate najprej zastaviti ta vprašanja

Če iščete resnično ljubezen, si morate najprej zastaviti ta vprašanja (foto: Profimedia) Profimedia
13. 5. 2022

V pravljicah in filmih je videti, da je najti ljubezen čisto preprosto. Težava pa je v tem, da tudi ko najdete pravo osebo, ni vse tako preprosto in je odnos lahko napet ali celo škodljiv za vas. Zato si najprej zastavite naslednja vprašanja. 

Iskanje ljubezni ne rabi biti zapleteno in ni nujno, da se ustalite z nekom samo zato, ker je to priročno in niste prepričani, da boste našli pravo osebo. Preden začnete hoditi na zmenke, si zastavite nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala določiti cilje in prioritete. Tako boste hitro videli, ali ste našli sorodno dušo ali ne. 

Vprašanja:

Zakaj ravno sedaj iščem ljubezen?

Vsak ima razlog, zakaj ravno v določenem trenutku išče ljubezen. Morda želite pokazati svojemu bivšemu partnerju, da ste ga preboleli in se premaknili naprej. Lahko si želite otroke in menite, da morate zato pohiteti. 

Ne glede na razlog najprej razčistite, zakaj to počnete. Ugotovili boste, zakaj se vam zdi tako pomembno, da bi ravno v tem času imeli partnerja. Pomembno pa je tudi, da boste lahko izvedeli, ali se vaši razlogi skladajo z razlogi simpatije - tudi ona hodi na zmenke, ker si nečesa želi. 

Koga iščete?

Če bi vedeli, ne bi iskali, kajne? V resnici se vprašanje nanaša na to, kakšno osebo si želite ob sebi. Naj se zdi še tako čudno, večina ljudi sploh ne ve, kašna pričakovanja ima od potencialnega partnerja, zato izgubijo veliko časa in so v razmerjih z ljudmi, ki jih ne osrečujejo. 

Zato preden se podate v svet zmenkov, pomislite, kaj mora imeti vaše razmerje. To naj vključuje vrednote, cilje in vse, kar imate radi, saj je pomembno, da imata s partnerjem vsaj približno enako vizijo. 

Na koga se lahko zanesem in kdo me podpira?

Verjetno resnične prave ljubezni ne boste našli v prvem poskusu. Če se boste na to pot odpravili sami, vas lahko nekaj neuspelih zmenkov dotolče in vzame upanje v ljubezen. Zato kot pri vsakem zastavljenem cilju tudi tukaj ob sebi potrebujete osebe, ki jim lahko zaupate in veste, da vas bodo podprle v pravih trenutkih. 

Razmislite, h komu se zatečete, ko imate ljubezenske težave ali kdo je prvi, ki izve, da ste v novem razmerju. Ta oseba bo prava izbira za podporo. 

Kako velika prioriteta je najti ljubezen?

Iskanje ljubezni bo vzelo čas in trud, zato se morate odločiti, kako visoko na seznamu je med prioritetami. Je pomembnejše od službe? Verjetno ne. Kaj pa od večerov pred televizijo in vikendov ob pijači z vedno istimi osebami? 

Vsaj kakšna navada se bo morala pomakniti nižje in odstopiti mesto ljubezni. Poleg tega bo potencialni partner pričakoval, da si zanj vzamete nekaj časa. Ne pravimo, da prekinite vsa prijateljstva in druženja, tega v razmerju ne bi smeli storiti. Lahko pa namesto pred televizijo odidete kam, kjer bi lahko spoznali nove zanimive ljudi. Če nič drugega, se vam obeta zabaven večer.