"Če povem iskreno, sem srečnejša, ko sem samska" (osebna zgodba)

"Če povem iskreno, sem srečnejša, ko sem samska" (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 7. 2022

"Živimo v družbi, ki nas uči, da je cilj biti v razmerju. In to naj bi bilo veliko bolje kot biti samski."

"Zgodba o iskanju svoje druge polovice, sorodne duše in popolnega partnerja nam je predstavljena s strani svojih staršev, prijateljev in drugih ljudi, ki vstopajo v naše življenje. Ni čudno, da ji verjamemo. 

Ampak cilj ne bi smelo biti razmerje. Nihče ne bi smel imeti partnerja le zato, da ustreže kriterijem družbe in da ne bo osamljen. 

Namesto tega bi morali vztrajati pri tem, da najdemo nekoga, ki nas resnično osrečuje in dopolnjuje. Če takšne osebe še niste našli, je bolje, da ste samski. Trenutno tudi sama menim, da je bolje, če sem samska kot v zvezi. 

O samskem stanu kroži veliko napačnih mišljenj. Ker nimam partnerja. še ne pomeni tudi, da sem osamljena. Navsezadnje se v množici ljudi lahko počutiš zelo osamljeno. 

Ne gre za to, da se ne bi udeleževala dogodkov in družila. Ne drži niti, da ne maram romantike in vsega, kar je povezano z razmerjem. Ravno nasprotno - obožujem partnerski odnos in rada sem v razmerju. Vendar sem z osebno rastjo in napredovanjem spoznala, kaj si zaslužim in osebe, ki bi mi to nudila, še nisem spoznala. Kar je popolnoma vredu. 

Zame je povsem sprejemljivo, da si vzamem čas za iskanje pravega partnerja, če ta seveda obstaja. Zato bom trenutno samska in uživala življenje. Na tej točki je razmerje zadnja stvar, o kateri razmišljam. 

Imam veliko hobijev in stvari, ki me zaposlijo, zato bi morala z osebo, ki mi prekriža pot, skupaj rasti in se razvijati. Nimam časa in energije, da bi se ukvarjala z dramo nekoga drugega. To sem že počela in nikakor ne bom ponovno. Ne pravim, da nikoli več ne bom v razmerju, le to da zaenkrat še ni prišel moj čas. Srečna sem sama. 

Rastem, učim se in napredujem. Delam na sebi in ugotovila sem, česa si želim. Iskreno: zdaj nimam časa, da bi vzpostavila trden, globok odnos. 

Vem, kaj si mislite: takoj bo spremenila mišljenje, ko sreča pravo osebo. Veste kaj? Imate popolnoma prav."

Natalie Trznadel