Če vedno znova odpustite, partner pa še vedno nič ne spremeni, preberite ta zapis

Če vedno znova odpustite, partner pa še vedno nič ne spremeni, preberite ta zapis (foto: Profimedia) Profimedia
27. 7. 2021

Ste pred težko odločitvijo ... Zapis vam morda odpre oči. 

Spet gre vse po starem scenariju: odpustili ste mu/ji in kot že mnogokrat prej upate, da se bo nekaj spremenilo. Mogoče bo opazil/a, koliko ste vredni in kaj vse prinesete v razmerje ter vas zato bolj cenil/a. 

Globoko v sebi pa veste: vajin odnos se ne bo nikoli spremenil. 

Druga polovica ne želi, da bi se kaj spremenilo. Meni, da se imata odlično, kadar ne more upravičiti svojih dejanj, pa krivdo prevali na vas. To je lažje, kot priznati napako. Seveda boste tu in tam dobili obljubo, da bo odslej drugače. To bo v dnevih, ko se bo bal/a, da vas izgubi ali da nimate več zanimanja zanj/o. 

In takoj, ko se bo vse skupaj umirilo in mu/ji boste spet zaupali, se bo vse vrnilo v stare tirnice. Vedno znova boste trpeli in bili razočarani, dokler boste dopuščali, da vaša ljubljena oseba tako dela z vami. 

Nehajte iskati izgovore za njegovo/njeno početje. Nič ne more opravičiti vseh pretočenih solz, pomanjkanja spoštovanja in ljubezni. 

Ne krivite sebe. Poskusili ste neštetokrat, odpuščali, začeli na novo ... Nič ne morete storiti ali reči, kar bi spremenilo končni rezultat. Zaljubili ste se v napačno osebo. Čas je, da odprete oči in to uvidite. Zaslužite si veliko več. 

Zaslužite si srečo, ki je sedaj ne občutite. Zaslužite si ljubezen, kakršne vam on/a nikoli ni dal/a. Trenutno je vaš partner osredotočen le na to, kar vi lahko nudite njemu, v zameno pa ne dobite skoraj ničesar. Odprite oči in pomislite, kakšno bi bilo življenje brez njega/nje. Lahko končno izstopite iz vrtiljaka čustev, ki ga doživljate skoraj vsak dan. Lahko najdete notranji mir. 

To, kar si delita trenutno, zagotovo ni vaša ljubezenska zgodba. Je le poglavje, ki ga morate prestati, da se okrepite. 

Naučiti ste se morali, kaj ljubezen zagotovo ni in s čim se ne smete zadovoljiti. Ne bojte se biti sami. Če pogledate z druge plati, je biti sam včasih bolje kot biti v nesrečnem razmerju. 

Namesto, da ponovno odpustite njemu/njej, odpustite sebi, da ste toliko časa ostali v toksičnem odnosu. Zaupajte vase, ljubite se in zberite pogum, da odkorakate stran ter ustvarite svojo srečo. 

Zmorete, znašli ste se le pred manjšo oviro na poti. 

Prirejeno po letlovebelouder