Če želite najti pravo ljubezen, se izogibajte takim razmerjem

Če želite najti pravo ljubezen, se izogibajte takim razmerjem (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2017

Ko iščete pravega partnerja in veste, da princi na belem konju iz pravljic niso resnični, se izognite tudi tem trem vrstam razmerja.

Partner, ki na prvo mesto postavlja kariero

Ko spoznavate osebo, verjetno pogosto zastavite vprašanje, »s čim se ukvarjaš?«. Ta vljudnostna fraza vam o človeku pove več, kot si mislite. Rad govori o svoji službi, ji je predan, v njej uživa? Vse to je odlično, če ostane v normalnih mejah. Zadovoljstvo na delovnem mestu je pomemben dejavnik, ki prispeva k splošnemu počutju. Ko se začnete videvati s simpatijo, bodite pozorni na izgovore kot so »v pisarni sem moral ostati dlje« ali »prestaviva na drugič, danes delam«. Če izbranec sedaj ne more najti časa za vas, kako ga bo našel v resnem razmerju? Njegova služba bo verjetno ostala ista. Prav tako bodite pozorni pri pogovorih. Se nanašajo le na njegovo kariero, ali se pogovarjata tudi o prostem času in vaših priljubljenih temah? Moški, ki na prvo mesto postavlja službo, tega verjetno ne bo spremenil.

Ženskar

Verjetno se vam zdi logično, da takšni tipi oseb niso primerni za resna razmerja, zato si z njimi tega ne bi niti želeli. Vendar se lahko ženskarji zamaskirajo v pozorne kavalirje, ki vam odprejo vrata in primaknejo stol k mizi. Če si želijo hitre zveze z vami, bodo naredili vse, da to tudi dobijo. Kako jih prepoznate? Običajno radi preskočijo spoznavanje in globoke pogovore ter preidejo na lahkotnejše teme. Vabijo vas na zabave in k sebi domov. Vaši problemi jih ne zanimajo, prav tako ne želijo imeti skupnih hobijev in se na splošno ne trudijo za resno zvezo. Ko se znajdete v takšnem razmerju, hitro odkorakajte stran. Naredite prostor za pravo ljubezen.

Zveze s sosedi

Kakšna je povprečna razdalja partnerjev, s katerimi ste imeli razmerja? Živijo v vaši bližini? Običajno je tako, ker je bolj preprosto in obstaja več možnosti  za videvanje. Razmerja na daljavo niso za vsakega, vendar tega niti ne potrebujete. Skušajte le razširiti svoje območje spoznavanja novih ljudi. Naj ne prihajajo le iz vašega bloka, soseske, bližnje okolice. Pa kaj potem, če vaša simpatija prihaja z drugega konca mesta? Se boste zato odpovedali morebitni resni zvezi, ki bi vas osrečevala celo življenje? Sprva bo potrebne nekaj organizacije s prevozi in prilagajanja, a se bosta zlahka uskladila, če si bosta tega želela. Za nekaj časa opustite zmenkovanje s sosedi samo zato, ker je priročno.

Preberite tudi: