Česa vam o prebolevanju prve ljubezni nihče ne pove?

Česa vam o prebolevanju prve ljubezni nihče ne pove? (foto: profimedia) profimedia
4. 5. 2019

Vse ljubezni, ki pridejo in gredo iz življenja, niso enake. Samo ena je tista prva - takrat ko se prvič zares zaljubimo. In če to izgubimo, se moramo soočiti s prebolevanjem. Kaj bi bilo takrat dobro vedeti?

 

Čas morda ne bo zacelil vseh ran

Nekaterim čas pomaga preboleti in dlje kot mine od tragičnega dogodka, bolje se počutijo. A to ne velja za vse. Morda ste med posamezniki, ki jim čez čas postaja vedno težje. Ko menite, da ste ponovno zaljubljeni, partnerja primerjate s prvo ljubeznijo in ne morete preko tega, da ne bi vsakega dejanja primerjali z njegovim. To ni pravično do vas in do vašega partnerja, vendar si ne morete pomagati. Ali pa postanete žalostni, ko se ne spomnite več, kako zveni glas prve ljubezni.

Da bo čas zacelil vse rane, ne velja ravno za vsakega.

Morali si boste oprostiti

Za vsak spor in prekinitev odnosa sta potrebna dva - krivda nikoli ni le na ramenih enega. In četudi to dobro veste, se še vedno obtožujete za napake, ki ste jih storili in za tisto, česar niste naredili, pa bi morda lahko ohranilo zvezo. Tega ne boste nikoli izvedeli.

Nekoč si boste morali odpustiti za vse, kar ste v zvezi naredili narobe. Če je od prve ljubezni minilo že več let, morate sprejeti, da verjetno niste več popolnoma ista oseba, kot ste bili takrat. Sedaj ste modrejši in bolj izkušeni, učite se iz svojih napak. Če se želite v življenju premakniti naprej, si boste morali dovoliti, da ponovno ljubite in dobite drugo priložnost.

Bodite sami

Ko ste v razmerju, ste vajeni, da imate vedno nekoga, ki ga lahko pokličete in s komer lahko preživljate čas. Seveda so tu tudi prijatelji, vendar je z osebo, ki jo ljubite, drugače. Potem pa se vse to razblini in kar naenkrat ostanete sami, vsaj tako se zdi.

Ne bojte se biti sami. Sprva bo težko in želeli si boste družbe bivšega partnerja. Če vztrajate, pa boste kmalu ugotovili, da ni nič narobe s tem, da ste včasih sami. S prijatelji je lepo, v samoti pa imate čas za analizo dneva, reševanje problemov, sproščanje … Za stvari, ki jih je najbolje početi v ednini.

Včasih morate zbežati pred problemi

Dobesedno. Prenehajte obiskovati kraje, kjer sta se rada zadrževala in hoditi tja, kjer ga boste morda videli. S tem ne boste ničesar popravili. Ponovno snidenje bi lahko stvari še poslabšalo in vas pahnilo nazaj med spomine.

Raje zbežite na kratek izlet, morda nekam, kamor se odpravljate prvič. Preživite dan ob jezeru, v gorah ali v gozdu in se nadihajte svežega zraka. Novo okolje vas bo vsaj za trenutek zamotilo in sprostilo vaše misli. Nazaj se boste vrnili osveženi, tudi če boste za prebolevanje partnerja potrebovali še nekaj časa.

Nikoli vas ne bo popolnoma zapustila

Prva ljubezen namreč. Verjetno jo boste vedno nosili s seboj v srcu, nekje v majhnem kotičku, ki ga ne boste razkrili nikomur. Poskrbite, da bodo to lepi spomini. Nekoč boste ugotovili, da je bilo prebolevanje prve ljubezni morda ena težjih stvari, ki ste jih morali storiti, vendar ste zato postali močnejši in si ustvarili življenje, kot si ga želite.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri