Dejanja in napotki, s katerimi ohranjate ljubezen do partnerja

Dejanja in napotki, s katerimi ohranjate ljubezen do partnerja (foto: profimedia) profimedia
31. 12. 2018

Poskrbite, da se boste vsak dan prebudili z nasmehom, ker boste vedeli, da ste v nekoga noro zaljubljeni.

Odnose moramo negovati, vanje vlagati čas in pozornost. To velja za vse vrste odnosov, ki jih želimo ohraniti in nadgraditi. Da bi tudi vajina zveza nenehno cvetela, ne pozabite na nekatera dejanja in napotke, ki vam pri tem pomagajo.

1. Bodite ljubeznivi čisto vsak dan. Tudi če se ne vidita vsak dan, pustite sporočilce, pokličite ali drugače sporočite, koliko vam oseba pomeni. Dan začnite in zaključite s poljubom, podarite objem kar tako, primite ga/jo za roko … Z vsem tem izražate ljubezen.

2. Spodbujajte partnerja pri vsem, česar se loti in kar ga/jo veseli. Udeležite se nogometne tekme, na kateri igra, podprite odločitev za menjavo službe, izkažite podporo, ko bo na dnu. Ljubljeno osebo usmerjajte višje k ciljem in željam.

3. Izkažite hvaležnost in preprečite, da bi se partner počutil, kot da je nekaj samoumevega v vašem življenju. Zahvalite se mu tako za velika kot majhna dejanja, ki jih stori za vas. Ne pozabite, da je namesto vas pomil posodo, ker ste bili preutrujeni, da bi to storili sami. Ali da vam je na delovno mesto prinesel pomembne dokumente, ki ste jih pozabili doma. Cenite, kar počne za vas.

4. Ne govorite slabo o sebi, svoji osebnosti in svojem telesu. Oseba vas ljubi takšne, kot ste. Prav je, da skrbite za svoje zdravje, redno telovadite in imate ravno pravšnjo mero samokritičnosti, vendar naj to ne preseže zdrave meje. Vsak se naveliča človeka, ki se stalno pritožuje nad lastnimi napakami in pomanjkljivostmi. Raje ukrepajte in skušajte izboljšati, kar vam ni všeč.

5. Dovolite, da se počuti slabo. Za negativno počutje niste krivi vi in povsem normalno je, da ima partner kdaj slab dan. Če želi nekaj trenutkov samote, to dopustite. Ali pa nudite družbo in bodite dober poslušalec, ko bo to potrebno. Vsak se drugače spopada s težavami, zato ne silite osebe, da bi počela podobno kot ravnate sami, kadar ste slabe volje.

6. Bodite potrpežljivi predvsem takrat, ko vama ne bo šlo najbolje. Ko se bosta prepirala, dovolite, da izrazi svoje mnenje in pove, kaj ga/jo moti. Kadar česa ne razume, razložite ponovno. Ko sta jezna drug na drugega, ne kuhajte zamer, ampak se trudite umiriti situacijo. Potrpežljivost vaju bo pripeljala daleč.

7. Večkrat podarite kompliment, še posebej če sta v zvezi že dlje časa. Na začetku radi delimo pohvale, saj želimo, da se druga oseba ob nas počuti dobro. Z leti pa pozabimo, da je še vedno lepo slišati kaj lepega o videzu, osebnosti, določeni lastnosti … Zato v pravem trenutku povejte osebi, da vas še vedno v celoti privlači.

8. Vzemite si čas za svojo drago/dragega, saj je to poleg pozornosti največ, kar lahko date. Tudi ko ste zasedeni, se odzovite na klic in mu/ji namenite nekaj toplih besed, preden sporočite, da trenutno ne morete govoriti. Vedno poskrbite, da bo v urniku čas tudi za vašo ljubezen, pa naj boste še tako zaposleni.

9. Spoštujte partnerja in njegovo/njeno zasebnost. Izkažite spoštovanje, ko se pogovarjata in ga/je ne dajajte v nič. Cenite njegovo/njeno mnenje, ne brskajte mu/ji po telefonu in ne prebirajte elektronske pošte. Spoštujte odločitve in dejanja.

Preverite tudi: