13 dobrih strani prekinitve zveze

13 dobrih strani prekinitve zveze (foto: Profimedia) Profimedia
5. 10. 2021

Razhodi in prekinitve zvez bolijo. Zelo. Srčna bolečina je ena najmočnejših bolečin. A prav ta bolečina lahko postane tudi največji dar, če jo pravilno razumemo.

Zakaj je lahko dobro, da ste se z nekom razšli? 

1. Čeprav ste morda trenutno v neizmerni bolečini, ker ste se razšli z neko osebo, to še ne pomeni, da je bila ta oseba prava za vas. In bolje je, da takšni ljudje odidejo prej kot kasneje. 

2. Ugotovite, da vaše lastno zadovoljstvo in občutek vrednosti lahko pride le iz vas in ga ne mora zagotoviti druga oseba. Ko se razidete, boste ugotovili, da z določeno osebo ali brez nje, ste še vedno oseba, ki doprinaša svetu. Še vedno imate v življenju ljudi, ki vas imajo radi, še vedno se morate vstati zjutraj in narediti, kar ste prišli sem, da naredite. Imate svoje poslanstvo, ki ga morate opraviti – ne glede na ljudi okrog sebe.

3. Odkrili boste nove hobije in strasti, ki jih sicer ne bi. Poskusite nove stvari, ne predajte se malodušju. Končno se lahko posvetite svojim željam, ki ste jih v odnosu morda zatirali. Toliko čudovitih stvari lahko počnete!

4. Vzpostavili boste empatijo. Ker ste izkusili bolečino na lastni koži, boste lahko kasneje v življenju pomagali tudi drugim in jih resnično razumeli.

5. Postali boste močnejši in se naučili, kaj tista fraza: “Kar te ne ubije, te okrepi” dejansko pomeni.

6. Kar naenkrat boste ugotovili, da stvari, za katere ste se poprej obremenjevali, niso več pomembne – kaj obleči, koliko všečkov imate na sliki, težave s sodelavci… Bolečina vam bo odprla oči, kaj je zares pomembno.

7. Naučili se boste kuhanja za eno osebo in lahko boste jedli tisto, kar imate vi najraje. Ja, tudi to je nekaj vredno.

8. Imeli boste čas in priložnost, da ugotovite, kdo zares ste. Niste namreč le sopotnik, partner... Ste unikatna oseba s posebnim namenom tukaj in zdaj.

9. Bolj boste hvaležni za malenkosti kot je nasmeh, objem ali sončen dan.

10. Ugotovili boste, kdo so vaši pravi prijatelji, ki vam stojijo ob strani, ko greste čez težavna obdobja. 

11. Vzpostavili boste močnejše vezi z drugimi ali z novimi ljudmi.

12. Ne boste več ponavaljali enakih napak. Nekaj ste se naučili, super in veselo dalje! Odprite se novim in lepšim potem, ki vas čakajo. 

13. In čez čas boste ugotovili, kakšen smisel je imel razhod z določeno osebo. Jasno boste videli, kaj vam je to prineslo, kaj vas je naučilo ter da je imelo življenje v resnici za vas pripravljeno nekaj boljšega in lepšega. 

Po navdihu: thoughtcatalog.com