Ena stvar, ki bi jo moral vsak par narediti pred spanjem

31. 12. 2021
Deli
Ena stvar, ki bi jo moral vsak par narediti pred spanjem (foto: Profimedia)
Profimedia

Verjeli ali ne, zaradi tega boste morda spali veliko bolje, kaže raziskava.

Veliko ljudi ima težave z nespečnostjo – razlogov za to je veliko. V zadnjem času pa se z motnjami spanja in z nespečnostjo spoprijemajo tudi posamezniki, ki prej teh težav niso imeli. Skrbi, povezane z zdravjem, varnostjo, službo, potem pa so tu še tesnoba in vsakodnevni stres. Vse to marsikomu ne da spati. To bi lahko vodilo tudi do resnejših težav z duševnim in telesnim zdravjem.

Kako poskrbeti za boljši spanec?

Na prvem mestu je vsekakor izboljšanje higiene spanja: odhod v posteljo vsak večer ob istem času, urejeno spalno okolje, urejena prehrana, gibanje, ustvarjanje ritualov za boljše spanje, opustitev kofeina.

Če pa ste v zvezi …

Morda se ne zavedate, kako odnos vpliva na vajin spanec. Je čas, da še pobližje preučita svoj odnos? Preverite v nadaljevanju!

Profimedia

Ali drug z drugim delita dobre novice?

Si povesta vse, kar se vama je lepega zgodilo čez dan? V mislih imamo prav vsako podrobnost, na primer, preprost kompliment vašega šefa.

Če to že počneta, sta na dobri poti. To ne bo le krepilo vajinega odnosa, temveč boste tako poskrbeli tudi za boljši spanec.

Glede na rezultat raziskave je bil dan, ko je partner prejel dobro novico in na podporen način, dan, ko sta dobro spala. Torej, vaš partner bi moral pred spanjem z vami deliti in praznovati dobre novice in obratno.

To majhno dejanje – kot je delitev pozitivnih novic – ima velik vpliv na človekovo življenje nasploh.

"Ko delite nekaj dobrega in je prejemnik te informacije vesel za vas, to poveča pozitivno izkušnjo za obe strani," pravi avtorica raziskave. A če nekdo pokvari to veselje, ima to lahko negativne posledice.

Študija hkrati ponovno opominja, kako pomembna je podpora partnerja. Morate biti dober poslušalec in to bo dolgoročno koristilo zvezi.

Zato poslušajte ta pomemben nasvet glede odnosa.

Od zdaj naprej si s partnerjem pred odhodom v posteljo vzemita čas in drug z drugim delita lepe, tudi najmanjše novice. Okrepili boste svoj odnos.

Preverite še:

 

Novo na Metroplay: "Ljudje smo vedno bolj odprti za psihoterapijo" | Drago Švajger