Ideje za praznične zmenke - koliko sta jih že uporabila?

Ideje za praznične zmenke - koliko sta jih že uporabila? (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2022

Izkoristita zadnje dni v letu za najlepše zmenke, ki vama bodo ostali v spominu še dolgo. Nekateri vaju ne bodo stali nič denarja. 😉

Prazniki so poseben čas, zato je prav, da tudi v vajini zvezi pričarata malce drugačne dneve. Verjetno želita december ohraniti v lepem spominu, zato imamo nekaj idej za vajine zmenke. 

Zagotovo še nista uporabila prav vseh idej s seznama. Se motimo?

Romantičen sprehod

Vsa mesta so okrašena, zato lahko izbereta katerikoli del Slovenije in se sprehodita pod prazničnimi lučkami. Ker sta svoje domače mesto zagotovo že videla, pojdita nekam, kjer še nista bila in se pustita presenetiti. Spijta kakšno vročo čokolado ali se preizkusita v drsanju. 

Lotita se peke piškotov

Ali kakšnega drugega prazničnega peciva. Zabavno bo, ko bosta končno v kuhinji skupaj in si pomagala. Prižgita glasbo, ki vama je všeč in se lotita peke. Minilo bo precej hitreje, kot če bi pekli sami, poleg tega se bosta lahko pohvalila s skupno sladico. Morda nov običaj?

Božična masaža

Ta zmenek si privoščita kakšen večer, ko bosta sama. Nakupita eterična olja z vonjem cimeta, pomaranče in vonjav, ki vaju spomnijo na december. Kapljico olja kanita v masažno olje ali kremo in se zmasirajta. Prevzele vaju bodo čudovite vonjave, prijalo vama bo tudi nekaj nežnosti drug drugega. Decembra je težko imeti pozornost partnerja le zase, zato izkoristita vsak trenutek. 

Skupen seznam želja

Zazrita se v prihodnost. Kaj vidita? Izdelajta skupen seznam želja za prihodnje leto in si zastavita tako kratkoročne kot dolgoročne cilje. Zanje se bosta trudila skupaj, zato vama bo bolj verjetno uspelo. Ko bo enemu zmanjkalo motivacije, ga bo drugi dvignil nazaj na noge. To bo še utrdilo vajino razmerje. 

Božične prireditve

V decembru se zgodi veliko prireditev in vseh še nista zamudila. Izberita vsaj eno in se odpravita skupaj. Lahko je to koncert, predstava, božični sejem ... Karkoli, kar vaju oba veseli. Če se ne moreta odločiti, naj vsak izbere eno stvar in se udeležita dveh. 

Izlet

Kaj je boljšega kot kratek pobeg? Izberita kakšen zimski šport ali se odpravita na pohod v naravo. Vama bolj ustrezajo savne in bazeni? Možnosti imata ogromno, le izbrati morata. Kratek pobeg bo obema dobro del, saj se je v decembru nakopičilo tudi veliko stresa. Razbremenita um in se posvetita le drug drugemu. 

Praznična večerja

Vsaj eno večerjo imejta le zase. Pripravita, kar imata najraje, lepo se uredita in pogrnita praznično mizo. Ne čakajta na vikend ali na poseben praznik - to lahko naredita na navaden torek, ko imata popoldne oba čas. Velja le eno pravilo: med večerjo so prepovedane elektronske naprave. Pogovarjajta se in uživajta v hrani.