Izboljšajte razmerje z nekaj majhnimi triki

Izboljšajte razmerje z nekaj majhnimi triki (foto: Profimedia) Profimedia
9. 12. 2017

Če želite poskrbeti, da bo vaše razmerje še bolj cvetoče, ne pozabite na te malenkosti.

  • Poslušajte in se odzovite. Ko vam razlaga o dogodkih v službi in svojem dnevu, posvetite pozornost in dajte vedeti, da vam je mar. Naj besede ne gredo mimo vas in ne ponudite mlačnega odziva, kot je lahkotno prikimavanje, medtem ko brskate po spletu. Tudi preko tega boste bolje spoznali svojega partnerja in vedeli, kako se odzove v različnih situacijah. Poznali boste njegove/njene strahove in se spomnili, kdaj morate biti še posebej previdni. Ne boste spregledali niti težav s katerimi se spopada in lahko boste stali ob strani, kadar bo to potrebno. Prisluhnite.

  • Vedno se zahvalite. Ne le takrat, ko partner za vas naredi nekaj velikega in čudovitega, ampak tudi ko namesto vas pomije posodo, iz trgovine prinese stvari, ki jih imate radi, vas razvaja z doma pripravljenimi sladicami. Zahvalite se mu/ji, ker vas osrečuje in ker lahko z njim/njo preživite toliko lepih trenutkov. Ne pozabite, kolikokrat vas podpira in posluša, ko imate slab dan. Da mu/ji ni treba reči, naj priskoči na pomoč, ker sam/a opazi, da ga/jo potrebujete. Ta preprosta beseda ni nikoli odveč, poleg tega boste z njo sorodni duši dali vedeti, da je ne jemljete za samoumevno.

  • Upoštevajta pravilo desetih minut. Kako deluje? Vsak dan si vzemite 10 minut za izražanje svojih misli in občutkov. Dajta si priložnost povedati, kaj vaju moti drug na drugem, kaj občudujeta, kako sta se počutila v določeni situaciji. Morda ima partner skrbi, za katere ne veste, a bi mu radi priskočili na pomoč. Priznajte, da vam ni bilo všeč, ko večkrat na teden prihaja pozno iz službe. Sproti rešujta težave in se izognita velikim konfliktom, ki bi lahko povzročili razpad zveze.

  • Razdelita si odgovornost in opravila. Če živita skupaj, morata jasno določiti, kdo je odgovoren za katero opravilo. Pa naj bo to kuhanje in pospravljanje, ali plačevanje položnic ter pregledovanje finančnega stanja. V velikem krogu se bosta izognila prepirom o denarju in nepomiti posodi, ki se sprva zdijo povsem nedolžni, a lahko naredijo veliko škodo, če se nakopičijo. Z dobro komunikacijo bosta krepila razmerje in postala bolj povezana. To je pomembno predvsem takrat, ko se znajdeta pred ovirami. S skupnimi močmi lahko premagata vse, kar vama prekriža pot.

  • Vživite se v njega/njo. Ko ga/je ne boste razumeli in boste prepričani, da ravna povsem neracionalno, za trenutek skušajte stopiti v njegove/njene čevlje. Opomnite se na vse težave in strahove, ki jih ima ter si predstavljajte, da se morate spopasti z enako situacijo. Je še vedno tako preprosto? Spoznali boste, da ste kot opazovalec pogosto preveč kritični. Vedno je lažje govoriti, kot storiti. Če skušate razumeti partnerjeva dejanja, upoštevajte njegov vidik življenja. Verjetno se nekatere stvari, ki se vam zdijo strašne, njemu/njej ne zdijo nič posebnega.

  • Ne pozabita na dotike in poljube. Ljudje hrepenimo po fizičnem stiku in pozornosti, zato si jo namenita vsak dan. Poljubite ga/jo, ko odidete v službo, objemite, ko je prestrašen/a, stisnite se k njemu/njej, ko si želite bližine. Intimnost vaju poveže na povsem novi, višji ravni in poskrbi, da razmerje raste ter cveti.

Preberite tudi: