Kako izkoristiti samsko življenje

Kako izkoristiti samsko življenje (foto: Profimedia) Profimedia
17. 6. 2017

Samsko življenje nudi čas za razmislek. Kakšnega partnerja si želimo in kako bi z njim lahko bili srečni, tako kot prijatelji, s katerimi se primerjamo? Kakšna bi bila prihodnost in ali bi se sprehodili pred oltar? Namesto razmišljanja o tem, kaj bi lahko imeli, razmislite o tem, kar lahko imate že sedaj.

Finance

Veliko zvez in zakonov se konča zaradi financ. Sedaj, ko živite samsko življenje, je čas, da uredite vse, kar je povezano z denarjem. Odpravite se na banko in poizvedite o načinih, kako odplačati vse neporavnane dolgove. Pozanimajte se o varčevanju za pokojnino, kako privarčevati že sedaj (kar se bo v prihodnosti vsekakor obrestovalo), kam je pametno investirati ter ostalih pomembnih stvareh. Če boste finance organizirali že prej, kasneje ne boste prinesli zmede v vašo zvezo in obremenjevali partnerja s svojimi dolgovi.

Zdravje

Osredotočite se na zdravje iz dveh razlogov: ker ste pomembni, in ker bo to vplivali tudi na osebo, ki jo boste nekoč vpletli v svoje življenje. Zdravo življenje naj postane vaša prioriteta. Naučite se skuhati zdrave obroke, ki so lahko prav tako okusni kot hamburger v restavraciji s hitro prehrano. Poskrbite za redno rekreacijo, ki ne bo le izpopolnila telesa, ampak poskrbela tudi za to, da boste napolnjeni z energijo. Izgledali in počutili se boste bolje.

Učenje

Čeprav pari najbolje delujejo, ko najdejo skupno dinamiko, morata tudi ženska in moški vsak posebej znati preživeti. Naučite se osnov kuhanja, pospravljanja, popravljanja lažjih stvari, preveriti, ali je detektor dima vklopljen, ugotovite kje se skriva rezervna guma avtomobila in kaj storiti, ko zmanjka olja. Vsa opravila vam ne bodo pisana na kožo, vendar pridobite vsaj osnovna znanja. V zvezi lahko hitro vse zadolžitve padejo na partnerja, saj sami »ne znate, ne veste ali ne morete«. To pripelje do prepirov, ki si jih nihče ne želi. Izkoristite čas in se naučite vsega, kar menite, da boste v življenju potrebovali.

Hobiji

Če obsedeno čakate na dan, ko boste spoznali sorodno dušo, za hobije verjetno ni več časa. Znate odgovoriti na vprašanje, kaj radi počnete za zabavo? Delo in čakanje na ljubezen ni vse, kar obstaja v življenju. Podajte se v svet in odkrijte, kaj je tisto, kar vas zabava, naredi srečne ter želite ponoviti znova in znova. Tudi v razmerju vsak partner potrebuje nekaj časa samo zase, da se lahko posveti svojim interesom. Najdite nove hobije ali obudite stare.

Vzorniki

Tu pridejo v poštev ljudje, ki jih poznate osebno. Je v vaši okolici kdo, ki predstavlja idealnega partnerja, starša ali zakonca? Prav takšnega, kakršni bi sami radi nekoč postali? Vzemite ga za mentorja in povprašajte o vsem, kar menite, da boste rabili v prihodnosti. Kako ji/mu uspeva? Kaj storiti, ko pridejo ovire? Imate idealno priložnost, da se pripravite na življenje v dvoje, ko bo to prišlo na vrsto. Veliko lažje bo z nasveti osebe, ki jo zares poznate, kot nekoga, ki ga spremljate le prek televizijskega ekrana.

Prtljaga

Pospravite vso prtljago, ki se je nabrala iz preteklih razmerij, frustracij, slabih izkušenj. Poglobite se vase in ugotovite, kje in kdaj ste ravnali narobe. Kaj bi lahko izboljšali in kdaj morate znati popustiti? Sprejmite pozitivno mišljenje, ki bo ohranilo upanje, da vas nekje čaka prava ljubezen. Bodite odprti do vseh priložnosti, ki vam jih nudi življenje. Naučite se ljubiti same sebe in se spoštovati. Cenite prijateljske in družinske odnose, saj jih je tako lahko zanemariti, ko se predate razmerju. Naj to ostane trdna navada tudi, ko boste v zvezi.

Nadzor

Samsko življenje vas sili, da prevzamete nadzor. Morate najti ljubezen, se poročiti, imeti otroke …. Kakorkoli si zamišljate svoje ljubezensko življenje, nad tem nimate nadzora. Ne morete vedeti, kdo bo vstopil v vaše življenje, kdo se bo vrnil in kdo odšel. Naučite se sprejeti, da na nekatere stvari nimate vpliva. Bolj kot se obremenjujete s tem, da bi morali biti kot prijatelji, večkrat boste žalostni in nervozni, ker življenje teče po svoje. Prepustite se toku dogodkov, čeprav je to verjetno najtežja stvar, ki jo morate storiti.

Preberite tudi: