Kako odgovoriti na najbolj zvita vprašanja, ki jih zastavljamo ženske

Kako odgovoriti na najbolj zvita vprašanja, ki jih zastavljamo ženske (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2017

Kot ste najbrž že izkusili na lastni koži, smo ženske zelo zgovorna bitja.

V vseh letih sestajanja z nami - prepričana sem, da ste jih nabrali že vsaj za polovico svojega življenja - še vedno niste popolnoma prepričani, kaj vam pripadnice nežnejšega spola skušamo dopovedati in vbiti v glavo. Saj veste, klepetanje v tri dni ob srebanju najljubše pijače se kaj hitro konča in napoči čas za resne pogovore. In ti seveda zahtevajo tudi resne odgovore.

Za vas imam dobro novico: ni nujno, da pobegnete v diskurz in da se pogovor sprevrže v splošen prepir, v katerem boste spet pogrevali, kar smo rekle prejšnji teden. Tisto debato smo namreč že končale in tako predvidevamo, da je že takrat padla na plodna tla. Da se takšna agonija ne bi ponovila vedno, ko se želimo dekleta pogovoriti z vami, vam razkrivam šest najpogostejših nasvetov za vprašanja, v katera se vedno znova zapletete.

1. Kam jo maha najina zveza

Kdaj vam kaže slabo: Potem ko ste že seksali, a še pred tem, ko ste se odločili, da se ne boste videvali z drugimi lepotičkami.

Zakaj se to dogaja prav meni: Zanimivo, a "moški, ki ga dama res zanima", in "moški, ki ga dama res ne zanima", se vedeta popolnoma identično. In kot nebo je jasno, da nas zanimajo možnosti, ki ste nam jih namenili. Le tako se lahko odločimo, ali se bomo v vas zaljubile.

Najboljši možni odgovor: Najbolje, da nam preprosto rečete: "Veš, zelo sem vesel, da sva načela to vprašanje. Želim ti povedati, da me zelo privlačiš in da sem se čisto zagrel zate." To so prave besede, ki jih želimo slišati, sicer si lahko za družbo pri večerji izberemo najboljšo prijateljico, za obdarovanje z orgazmi pa uporabimo vročo plastično igračko.

2. Pripoveduj mi o svojih bivših

Kdaj vam kaže slabo: V trenutku, ko vam začnemo na dolgo in široko pripovedovati o bivših spremljevalcih. Ne ustrašite se, s tem želimo doseči samo to, da se nam izpoveste tudi vi in da nam zaupate. Le tako bomo me začele zaupati vam. In ne pozabite pozorno poslušati, kaj vam pripovedujemo, saj gre za pomembne reči.

Zakaj se to dogaja prav meni: Zakaj? Zato, ker nismo obsedene s svojimi bivšimi. Niti nismo obsedene z vami, kot si domišljate v svojih fantazijah. Obsedene smo same s seboj, saj želimo biti popolne.

Najboljši možni odgovor: Predpostavimo, da je za vami sorazmerno dolgo ljubezensko-erotično razmerje, ki ste ga preživeli v družbi pametne, nadarjene in čudovite ženske. Same bomo razmišljale takole: "Imel si razmerje s pametno, nadarjeno in čudovito žensko. Torej sem pametna, nadarjena in čudovita tudi jaz! " Ko nam boste odgovarjali na vprašanje o koncu te "sanjske" zveze, se predstavite kot moški, ki v svojem življenju še ni našel prave ljubeče ženske, ki bi ga razumela. In tudi kot moški, ki še ni našel ženske, vredne njegovih najboljših lastnosti. Da, v tem grmu tiči zajec!

3. Pripoveduj mi o svoji družini

Kdaj vam kaže slabo: Po nekajmesečni zvezi si bomo zaželele z vami deliti svoja čustva. Saj veste - ideje in občutke.

Zakaj se to dogaja prav meni: Želimo si vas doživeti kot očarljivega človeka, upamo celo, da se lahko pohvalite z visoko čustveno inteligenco. A za potrditev naših skritih upov potrebujemo pravo zgodbo.

Najboljši možni odgovor: Hm, imam idejo: začnite s pregledovanjem družinskih slik, tudi tistih, na katerih ste bili mali nudist. Povabite nas na družinska srečanja in z nami delite svoja opažanja. "Oče je malce izgubljen, odkar je v pokoju," je lahko odličen povod za globok čustven pogovor.

4. Začniva živeti skupaj

Kdaj vam kaže slabo: V tistem trenutku, ko nam je dovolj vsakodnevnega nošenja čipkastih tangic in modrca v torbici.

Zakaj se to dogaja prav meni: V idealnem svetu po nešteto preživetih skupnih nočeh in odločanju "pri meni ali pri tebi" bi v nekem trenutku iz ust obeh privrelo na dan: "Preseliva se in zaživiva skupaj!" Ker pa ne živimo v idealnem svetu, je naša, ženska naloga, da vam predlagamo skupno posteljo, mizo in seveda kopalnico.

Najboljši možni odgovor: Če ste o tem drznem dejanju razmišljali tudi sami, dvignite slušalko in pokličite selitveni servis. Pa veliko sreče! Če še niste, nam vseeno povejte, katerih radosti bi se veselili pod skupno streho – dolgih prebujanj v dvoje, skupnih zajtrkov in še bi lahko naštevali.

Bodite inventivni, spomnite se česa zapeljivega. Ne ovinkarite in nam tudi povejte, da si po letih življenja s cimri želite živeti sami. Omenite tisto, kar želite doživljati sami, najsi bo to pisanje, meditacija ali pa celo obvezna masturbacija (jo po divjem seksu sploh še potrebujete?). Jasno je, da nekatera od naštetih opravil potrebujejo čas in prostor zase, zlasti če se z njimi ukvarjate že dolgo. A ne stresajte nam takšnih piškavih izgovorov: "Razmišljam o pisanju znanstvenofantastičnega romana in potrebujem mir."

5. Misliš, da bo najina zveza uspešna?

Kdaj vam kaže slabo: Vprašanje bi lahko prevedli kot: "Kdaj, za boga, se bova midva že končno poročila!?" Hja, to se vam bo pripetilo:

a) če je gospodična, s katero prijateljujete, godna za poroko,

b) če ste z njo že več kot dve leti,

c) če je starejša od 30.

Zakaj se to dogaja prav meni: Še sprašujete, zakaj!? Zato, ker si gremo punce grozno na živce, če imamo v krempljih za poroko godnega moškega. In seveda zato, ker se bojimo, da smo skozi okno pognale svoja dragocena leta.

Najboljši možni odgovor: V bistvu nam gre samo za to, da končno začnemo nositi ta presneti poročni prstan. Halo?! Skrajni čas je že! Odgovor nima teže, če ne izgovorite čarobne besede karat!

6. Zakaj se več ne pogovarjava?

Kdaj vam kaže slabo: Takoj ko zaradi neznanega razloga umolknemo. To je način, da vam pasivno-agresivno, a učinkovito dopovemo, da smo dokončno site takšnega načina sporazumevanja.

Zakaj se to dogaja prav meni: Če ste opustili zaljubljeno čivkanje, ki smo ga bile vajene, smo popolnoma prepričane, da je od vročice, ki ste jo izžarevali, ostalo bore malo. Bojimo se, da bo šla dolga zveza v franže. S takšno reakcijo se želimo izogniti tistemu, česa nas je groza - biti zopet samske.

Najboljši možni odgovor: Verjamete v horoskop in zvezdne konstelacije? Potem le začnite verjeti vanje. Najbrž nas boste želeli povprašati, o čem naj se pogovarjamo. Napaka! Ne storite tega, saj lahko ima usodne posledice.

Uporaba moške logike in ženskih čustev je prav tako dobra, kot da bi vzeli jeklenko plina in jo vrgli v plamen. Bolje je, da težavo rešite takole: "Že nekaj časa se ne pogovarjava. Zelo sem zaskrbljen. Bojim se, da sem dolgočasen, in želim si, da ne bi bilo tako."

Sprašujte jo pogosteje, na njena vprašanja pa odgovarjajte na dolgo in široko. Preberite knjigo in ji povejte obnovo. Zamislite si, da ste blago na polici, ki nas neustavljivo privlači. Promovirajte se vsak dan, le tako vas bo vsak dan kupila.

Ina Jarc