Kako partnerju pomagati k boljši samopodobi?

Kako partnerju pomagati k boljši samopodobi? (foto: Profimedia) Profimedia
9. 7. 2022

Si tudi vi želite, da bi se partner lahko videl tako, kakor ga vidite vi? Preverite, kako mu lahko pomagate, da resnično vzljubi svoje telo.

Partnerja ne silite v hujšanje

Na noben način partnerju ne morete vsiliti svojih prepričanj. Tudi, če menite, da bi izguba kakšnega kilograma koristila zdravju vašega partnerja, tega ne počnite na silo. Raje poiščite zabavne aktivnosti, v katerih bosta oba uživala.

Ne komentirajte partnerjevih prehranskih navad

Tudi, če se vam zdi, da je prehranjevanje partnerja ni njabolj zdravo, mu zaradi tega ne vzbujajte slabe vesti. V kolikor pa imata oba željo po bolj zdravem prehranjevanju, skupaj poiščita zdrave jedi, ki so vama okusne in ki jih bosta z veseljem jedla.

Spoštujte meje partnerja

Morda ima partner nek del telesa, za katerega ne želi, da bi se ga dotikali. Spoštujte njegove meje in želje ter ga ne spravljajte v neprijeten položaj. Bodite potrpežljivi.

Ne izpostavljajte šibkih točk

Se vam kdaj zgodi, da so vam blazno všeč pegice na nosu vašega partnerja, njega pa to blazno moti? Tudi, če je vam nekaj všeč, tega ne izpostavljajte, če veste, da je partner okoli te lastnosti nesiguren.

Sprejemajte svojega partnerja

S tem, ko boste v celoti sprejemali svojega partnerja takšnega, kakršen je, boste pomagali tudi partnerju pri lastnem sprejemanju. Sprejmite vse njegove dobre lastnosti, pa tudi pomanjkljivosti. Ne trudite se ga spreminjati.