Kako veste, da moškega zanimate?

Kako veste, da moškega zanimate? (foto: Shutterstock) Shutterstock
29. 7. 2016 Vir: liza.aktivni.si

In kako začeti s spogledovanjem. Kdor je bil dolgo v partnerskem odnosu, je morda malo iz vaje pri spogledovanju. Vendar se da to hitro spremeniti ...

Voziti kolesa ne pozabimo nikoli. Ko enkrat znaš, znaš za vedno, ne glede na to, koliko časa se nisi vozil. Za spogledovanje to na žalost ne drži. Kdor je dlje v resni partnerski zvezi, verjetno malce zarjavi. Ženske v takem primeru raje brkljamo po torbi, kot pa da bi se nasmehnile moškemu za sosednjo mizo. Brez strahu: z našimi namigi boste to z lahkoto spremenili. Kar odpeljite se s kolesom. Pardon! Začnite se pogledovati.

Kako opazim, da moškega zanimam?

Najbolje enostavno bo, če poiščete očesni stik in videli boste, ali vam bo odvrnil pogled. Če vas gleda v oči, vedite, da ga zanimate!

Spogledovanje je dajanje in jemanje. Če mu postavljate vprašanja in odgovarja nanje, vam pa ne zastavi nobenega, potem ga lahko kar pozabite. Govori le on? Tudi v tem primeru ga prečrtajte s seznama.

Tako kakor njegove besede so pomembni tudi njegovi telesni signali. Se vam smehlja nazaj, ko se smehljate? Ali med pogovorom k vam obrne stopala in zgornji del telesa? Bingo!

Naj mu prepustim prvi korak?

Jasno. Moški so bili nekoč lovci in nabiralci – in čeprav je od takrat minilo že nekaj tisoč let, še vedno radi ujamejo plen.

Vendar pa si moderni moški želijo tudi, da jih nagovori ženska. Po neki večji nemški raziskavi je takih kar 72 odstotkov. S tem jim pokažete pogum – in to se zdi moškim privlačno!

Kako naj začnem pogovor?

Bodite taki, kot ste – kajti vaš sogovornik mora vzljubiti natanko to osebo. Torej ne razmišljajte preveč. Zadostuje, če pozdravite in se prijazno nasmehnete.

Če vam je to predolgočasno, lahko namignete na trenutno situacijo: "No, ali tudi vam ni ravno všeč glasba?" ko sedi za šankom, medtem ko je skoraj večina drugih gostov na plesišču. Ali pa: "Imava pa res srečo s tole vrsto," ko se pri eni blagajni v trgovini vrsta ne premakne niti za centimeter, moški pred vami pa se vam zdi simpatičen. Pomembno je le, da ne uporabljate naučenih spogledljivih floskul.

Kaj pa, če dobim košarico?

Ne izgubite takoj poguma. Morda zavrnitev sploh nima povezave z vami. Možnih je na tisoče razlogov: morda je oddan, še ni prebolel bivše ali pa ni pri volji za spogledovanje, ker je imel naporen dan ...

In kako naj mu jaz dam košarico, ne da bi ga prizadela?

Nobeden od vaju ne bo nič pridobil, če se bosta pogovarjala celo večnost, vi pa boste imeli vtis, da pogovor ne pelje nikamor. Prijazno lahko rečete: "Me veseli, da sva se spoznala, zdaj pa bi se rada še malo pogovorila s svojo najboljšo prijateljico."

Na kaj naj pazim med pogovorom?

Neka raziskava je pokazala, da 65 % moških zaključi pogovor, če morajo iz ženske vleči vsak odgovor. 30 % pa denimo prestraši dejstvo, da ženska ves čas govori o sebi.

Spet velja: vzajemnost je ključ do uspeha. Malo govorite vi, malo on – in oba bosta zadovoljna. Psihologi so odkrili, da se tako aktivira center za nagrajevanje v možganih, če si z drugimi izmenjujemo naša razmišljanja in čustva.

Koliko lahko pričakujem od spogledovanja?

Vanj se podajte čim bolj sproščeno. Spogledovanje je namreč le igra – in vsekakor mora biti zabavna. 54 % od spogledovanja pričakuje prijeten večer, 31 % vročo noč in le 15 % zvezo. Torej, bodite čim bolj sproščeni.

Preberite še: Najbolj čudni trendi spogledovanja