Ko ženskam popustijo zavore

27. 11. 2008

Zadnjič sem se po pomoti znašel na precej divji dekliščini in dobil pošteno lekcijo iz antropologije.

S prijatelji smo igrali povsem nedolžo partijo biljarda v bližnjem klubu. Pripravljal sem se na veliko potezo, ko me je nekdo nežno popraskal po hrbtu.

“Bi spil požirek tekile iz dekolteja moje sestre? ” me je z nedolžnim glasom vprašala nadvse brhka črnolaska v oprijeti majčki. Krepko sem se uščipnil v dlan, ker sem bil prepričan, da sanjam. Toda ne. Črnolaskina sestra, majcena, suhljata rjavolaska z božansko ritko, se je nameravala naslednji te­den poročiti, zato si je z najboljšimi prijateljicami privoščila divjo zabavo. Ko si bo opomogla, bo prozoren črn top zamenjala za deviško belo poročno obleko z vlečko in dahnila usodni DA svojemu izvoljencu, nič hudega slutečemu Klemnu, s katerim sta parček že iz srednje šole. Toda še prej bom polizal pekočo mehiško pijačo z njenih nekoliko pegastih, a čudovito čvrstih prsi. In to, dragi moji, bo šele nedolžen uvod v njeno pikantno dekliščino.

Sam sem sicer že dostikrat videl na cesti hihitajoča se opita dekleta, ki so nič hudega sluteče mamke spraševale za zakonske nasvete. Toda tokrat sem se prvič znašel na čisto pravi dekliščini za zaprtimi vrati, med dekleti, ki so jim popustile vse zavore, ker jih ni nihče nadzoroval. Ker so bili njihovi tipi itak vsi na Klem­­­novi fantovščini.

Lekcija št. 1

Vzburja jo predvsem podiranje stereotipov

V nasprotju s fantovščinami, ki so jih baje poznali že stari Grki, so dekliščine sorazmerno nov izum. Sociologi ugotavljajo, da se je potreba po njih pojavila po tem, ko je postala spolnost pred poroko družbeno sprejemljiva. Pred tem ženskam še na pamet ni prišlo, da se morajo pred poroko zno­­reti, saj so imele tremo pred spolnostjo.

No, ženske, ki sem jih spoznal v klubu, niso imele nobenih strahov pred seksualnostjo. “Šest Seksov na plaži pa en Tekoči kokain, ” se je zadrla ena izmed sedmih deklet, oblečenih v identične majčke z napisom Pozabi na konja, raje zajahaj neves­to. Biba danes zadnjič jezdi. 7. 5. 2008. Ker v polmeru 159 kilometrov ni bilo nobene plaže, sem sklepal, da gre za koktajle.

“Kaj vse pa še nameravate danes početi, ” sem previdno vprašal punco, ki je naročila koktajle.

“Najprej bomo poskrbele, da se ga bo pošteno nasekala. Pripravile smo ji tudi cel kup zahtevnih nalog, ki jih bo morala opraviti, če se hoče poročiti. Potem bomo zvabile nekaj tipov na žensko stranišče, da nas bodo polili z vodo, nakar jo bo aretirala policija, če razumeš, kaj mislim. Ampak najprej ji boš ti kupil pijačo. Kaj bi pila, Biba? ”

“Blow job! ” se zadere drobcena bodoča nevesta.

“Hm, a lahko dobim en Blow job? ” obo­­tav­­­­­ljaje vprašam natakarja.

“Hej stari, ne vem, ali bo šlo, nisem te sorte, ” mi odvrne natakar. Dovolj glasno, da ga babnice slišijo in skoraj počijo od smeha. Ker sem pokazal zanimanje za njihovo zabavo, sem postal tarča posmeha. In ne boste verjeli, obstaja celo znanstvena razlaga, zakaj so se spravile name. Nekateri raziskovalci namreč menijo, da ženske na dekliščinah postanejo ‘seksualno agresivne’ in prevzamejo vlogo, ki jo običajno igrajo moški, tako poleg drugega moške spremenijo v seksualni objekt ter jih ponižujejo. S tem se distancirajo od običajne vloge skrbne gospodinje, ki jim jo narekuje družba.

Razbrzdana dekliščina bodočo nevesto hkrati razbremeni pritiska in ji da občutek, da je enakovredna partnerju. V starih časih so moški s poroko izgubili svojo svobodo, medtem ko ženske niso izgubile skoraj ničesar – pravzaprav so z njo veliko pridobile. Dandanašnji pa oba spola cenita seksualno svobodo, zato lahko tisti ‘Danes lahko še zadnjič grešim’ ženskam olajša stresni občutek, da bodo možu v kratkem obljubile večno zvestobo.

Nauk te zgodbe: Okrepite njeno spolno samozavest tako, da si omislita igriv seznam uslug in nagrad. Če boste npr. naslednjič vi popravili cev, ki pušča, vam je ona dolžna striptiz. In obratno – če bo ona skuhala kosilo, ji vi dolgujete deset minut zavzete oralne pozornosti.

Lekcija št. 2

Ko gre punca na zabavo, pozabi na predsodke

Zna biti, da so ženske uvedle dekliščine zaradi enakopravnosti med spoloma, vendar pa se na njih včasih vedejo tako razbrzdano, da to že ni več enakopravno. Pred­­­stavljajte si, da bi šest pijanih tipov težilo ženskam, naj jim kupijo pijačo, in jih še kako drugače nadlegovalo. Zagotovo bi tisti večer prenočili na Povšetovi!

Toda še preden užaljeno zavreščite, da gre za dvojna merila, premislite o nasled­nji hipotezi strokovnjakov za neverbalno komunikacijo: “Tudi ženske, ki so običajno precej zavrte, postanejo v ustrezni situaciji, ko veljajo drugačne norme kot običajno, bolj sproščene glede spolnosti. ” Ali drugače povedano – s pomočjo te znanstveno podkrepljene trditve lahko popestrite dogajanje v domači spalnici.

Nauk te zgodbe: Morda bo vaša partnerica razkrila svojo spontano plat v gneči ljudi in primernem okolju, ki jo bo k temu spodbudilo. Zato naslednjič, ko se bosta odpravila na ples, predlagajte, da po plesu skupaj obiščeta striptiz bar. Pa ne najbolj zanikrnega, prosim, ampak kakšnega bolj ‘na nivoju’.

Lekcija št. 3

Njeni prijatelji so vam lahko v pomoč

“V nasprotju s fantovščinami, ki jih stereotipno povezujemo s spolnostjo, so dekliščine v resnici predvsem priložnost za druženje s prijateljicami in lep spomin za stare dni, ” mi je zadnjič strogo pojasnila sestrična sociologinja. Prepričan sem, da ima prav, toda tudi najbolj zarobljeni in opiti kmetavzarji si ne bi nikoli izmislili preizkušnje, ki jo je na dekliščini predlagala debeluška z videzom osnovnošolske učiteljice. “In zdaj, ” se je zadrla s šolanim glasom, “bomo vse skupaj enoglasno zavpile Rade imamo kurce! Tri, štiri, zdaj! ”

No, ta bo imela kaj pripovedovati vnukom na stara leta. Pri­srčno izjavo je družbica tipov v karirastih srajcah, ki so imeli fantovščino, najprej pospremila z glasnim aplavzom, a so se že hip zatem sramežljivo zazrli v konice svojih semiš čevljev. Ti fantje, ki so si kasneje na fantovščini morda privoščili možate slovenske ljudske običaje, ki si jih dekleta nikoli ne bi, npr. križanje, britje sramnih dlak ali streljanje v bodočega ženina z naboji za paintball, verjetno vedo, kaj je skupna lastnost fantovščin in dekliščin.

Ženskam so namreč prijateljice enako pomembne, kot so moškim pomembni njihovi prijatelji. Bodoča nevesta, ki priredi dekliščino, tako ne izrazi svojega odpora do monogamije in poročne prisege, ampak hoče pokazati, da se zaveda, da se bo njen način življenja spremenil in da se poslej ne bo več mogla tako pogosto dobivati s prijateljicami.

Nauk te zgodbe: Spodbujajte jo k temu, da gre na zabavo s prijateljicami, saj vam lahko to le koristi. Ste že opazili, da je po tak­šnih ‘babjih zabavah’ veliko bolj sproščena, da ne rečemo malce razbrzdana?

Lekcija št. 4

Ženske imajo mero

Nenadoma med udeleženkami dekliščine završi. “Je tu morda kaka Biba Keršič? ” strogo reče sumničavi (in mišičasti) new­yorški policaj, ki je vsaj šest tisoč kilomet­rov oddaljen od svoje policijske postaje. Bibo zajame panika, da jo bodo aretirali na lastni dekliščini. , toda načelnik Miki Trda­­­batina si hip zatem sleče srajco in jo ovije okrog Bibinega vratu. “Oh, punce, kako ste pokvarjene, ” čivkne Biba, medtem ko eden izmed najbolj naoljenih policistov na svetu ponosno razkazuje svoje bicepse.

Po navadi so fantovščine bolj odkrito vul­­­­garne, medtem ko gre pri dekliščinah bolj za prijetno druženje starih prijateljic. Toda zakaj potem na dekliščinah oblikujejo pe­ni­­­­­se iz testa, natikajo kondome na sveče, kažejo erogene cone na plišastih med­­vedih in oralno obdelujejo lizike? Mno­­­go moških zanima, ali se lahko tudi dekliščine končajo tako kot tiste fantovščine, na katerih pijan ženin na koncu spolno občuje s striptizeto? Hm, po mojem ne. Kakšni ženski, ki je že itak bolj promiskuitetna, bi se sicer znalo zgoditi kaj takega, toda običajne dekliščine povprečnih slovenk so precej nedolžne.

Morda tudi zato, ker so ženske že po naravi bolj zaščitniške od moških. Zato se tudi na dekliščinah do prijateljic vedejo nekoliko materinsko in bodo zagotovo posredovale, če bi bodočo nevesto pod vplivom alkohola morda pičilo, da se osramoti.

Nauk te zgodbe: Ženske varujejo prijateljice tudi pred njihovimi partnerji, torej bodo tudi vašo punco varovali pred vami, če se jim bo zdelo potrebno. Zato si pridobite njihovo zaupanje in jih povabite na večerjo. Seveda ne z namenom, da bi jim pokazali, kakšen žurer ste, ampak zato, da bodo uvidele, kako pozorni ste in da ste res pravi moški za njihovo prijateljico.

Maks Mršnik