Na kakšen način izražate ljubezen v razmerju?

Na kakšen način izražate ljubezen v razmerju? (foto: profimedia) profimedia
28. 5. 2018

V razmerju je pomembno, da si partnerja vedno znova izkazujeta ljubezen in se ne jemljeta kot nekaj samoumevnega. Vendar ne skrbite, če partner ne izreče besedic “ljubim te”. Morda je izbral katerega od drugih načinov za izražanje pripadnosti.

Ker smo si različni, ima vsak svoj način izkazovanja ljubezni. Morda vam partner besede “ljubim te” izkazuje tako:
  • Z dejanji

Od njega/nje redko slišite osladne besede, s katerimi vam izpove ljubezen, pogosto pa opazite majhna dejanja, ki izražajo isto kot besede. Če vam partner z veseljem pripravi jutranjo kavo, hladilnik napolni z vašimi najljubšimi živili in namesto vas opravi kakšno gospodinjsko opravilo, je to njegov način, da vam pove, koliko mu pomenite. Ne pozabite se mu zahvaliti za vse, kar počne za vas in mu dati vedeti, da ste z njim/njo srečni.

  • Z darili

Majhna darilca kot so rože, čokoladice, spominki iz potovanja in podobno, ne kažejo na materializem. Partner je navdušen, ko vidi izraz na vašem obrazu, ko odprete darilo. Želi si, da ste vedno navdušeni in srečni, saj mu je mar za vaše razpoloženje. S pozornostmi vam vsakokrat sporoča, da vas ljubi.

  • Čas

Ker nam je čas vsem štet, je za nekatere to največje darilo, ki ga lahko podarijo ljubljeni osebi. Vsi radi preživljamo čas z drugo polovico, najbolje pa je, kadar se nam povsem posveti in smo za trenutek edina oseba, ki ima njeno/njegovo pozornost. Takšen partner rad pripravi romantično večerjo brez telefonov in drugih naprav ter uživa ob globokih pogovorih in držanju za roke ob okušanju specialitet. Ali večer ob vinu, brez televizije, samo v družbi svoje sorodne duše.

  • Dotik

Nekateri ljudje svojo ljubezen kažejo z dotikom. Tu ne mislimo le na spolne odnose. Partner vas rad drži za roko, ne glede na to, kje se nahajata in kdo je v bližini. Objame vas, ko sedita na kavču in nikoli ne pozabi na poljub, preden se odpravi skozi vrata. Takšni dotiki povečujejo občutek varnosti in pripadnosti, kar bo le še okrepilo vajin odnos.

Preberite tudi: