Napotki za vse, ki boste prvič preživeli praznike s partnerjem

Napotki za vse, ki boste prvič preživeli praznike s partnerjem (foto: profimedia) profimedia
7. 12. 2022

Bosta letos praznike prvič preživela skupaj? Potem poskrbita, da bodo potekali čudovito in da ne bo kakšnih nesporazumov. 

Prazniki so lahko zelo prijetni, ali pa najbolj stresni del leta, ki ga pričakujete v strahu. Izberite prvo možnost, tudi če bosta s partnerjem letos prvič skupaj za božič in novo leto. Imamo nekaj napotkov, ki vam lahko pridejo prav. 

Kaj morate vedeti, če se s partnerjem podajata v prvi skupni božič? 

Vzpostavita pravila obdarovanja 

Zagotovo bosta drug drugemu kaj podarila. A da ne bo komu od vaju neprijetno, morata najprej določiti nekaj pravil.

  • Koliko denarja bosta porabila za obdarovanje? Bo to kakšna malenkost ali konkretno darilo?  
  • Kdaj se bosta obdarovala? Za božička ali novo leto? Povsem dovolj je, da si izmenjata le eno darilo. 

Potem določita tudi, ali bosta kaj skupnih daril podarila svojim bližnjim. Ne obdarujta kar vseh po vrsti, lahko izbereta npr. le svoje starše in brata ali sestro. Lažje vama bo, če bosta imela predstavo, kako bo izgledalo obdarovanje. 

Ustvarita novo tradicijo

Potrebujeta nekaj, po čemer si bosta zapomnila vajin prvi božič. Oba imata določene tradicije, ki jih bosta zagotovo hotela ohraniti, a naredita tudi prostor za kakšno svojo. Dajta drug drugemu malce svobode pri oblikovanju praznikov in spoštujta mnenja. Težko se bo prilagoditi, vendar so kompromisi del razmerja in dobro je, da z njimi začneta čim prej. 

Povežita se

Naj december ne mine le v slogu načrtovanja, prilagajanja urnikov in določanja, kdaj bosta šla kam na obisk. Porabita ta čaroben čas tudi drug za drugega. Pojdita na kakšen zimski zmenek in če imata priložnost, pobegnita na krajši oddih, proč od množice in vseh pritiskov, kaj bi morala še narediti. To je idealen čas, da odnos popeljeta na višjo stopničko in se bolje spoznata. 

Za druženja z ostalimi, kuhanje večerje ter druga opravila bo še čas. Nenazadnje so prazniki namenjeni temu, da jih preživite z bližnjimi. 

Vključita svoji družini in prijatelje

Morda ne bosta hotela spoznavati družino ravno na božični večerji, lahko pa kot par prideta na kakšno sproščeno zabavo ali druženje. Tako bosta precej lažje prebila led kot na kakšnem "uradnem" obisku. Verjetno želita praznike preživeti tudi z domačimi, zato je nujno, da naredita načrt, kako bodo vključeni. Ne dovolita, da bi le eden od vaju povabil svojo družino, za drugega pa bi zmanjkalo časa. 

Sproščeno in zabavno

Toliko je bilo govora o načrtovanju in prav je, da na začetku postavita nekaj pravil. Vendar ne pozabita na najpomembnejše: ustvarita veliko lepih spominov in kaj prepustita tudi naključju. Ne dovolita, da vama uniči dan sladica, ki ne uspe, ali kakšen opravek, ki se zavleče. Naj bo lahkotno in sproščeno.