Nenavadni triki za srečno življenje v dvoje

Nenavadni triki za srečno življenje v dvoje (foto: profimedia) profimedia
31. 7. 2018

Sprva se lahko zdijo otročji ali vsaj nenavadni, ko jih boste preizkusili, pa boste opazili, da so dobro premišljeni.

Za srečno zvezo s partnerjem ne smeta pozabiti na nekaj stvari, na katere vas opomnimo s temi triki:

Dajta si prostor

Čeprav živita skupaj, potrebujeta prostor, kjer bosta lahko sama. Uredita ga po svojih željah in spoštujta zasebnost drug drugega. To ne pomeni, da imata skrivnosti ali da si kaj prekrivata. Vsak človek včasih potrebuje čas zase, da zbere misli in se sprosti. Enako prizanesljiva bodita, če se bo kateri od vaju sam odpravil na večerni sprehod ali počel druge aktivnosti. Naj zveza ne postane zadušljiva.

Ne posmehujte se

Ko partner narobe izgovori ime modnega kreatorja ali naslov vaše najljubše nadaljevanke, se mu ne posmehujte, ampak ga popravite in tega ne omenjajte pred prijatelji. Bodite mu v podporo in ne zbijajte šal na njegov račun, saj mu bo ob tem neprijetno. Lahko celo zanetite nepotreben prepir.

Kadar se ne moreta odločiti, igrajta igro od 5 proti 1

Izognita se prelaganju odločitev o tem, kaj bosta jedla za večerjo in kam bi se odpravila na izlet s preprosto igro. Navodila so preprosta:

  • Prva oseba predlaga 5 možnosti (na primer 5 jedi ali 5 krajev za izlet).

  • Druga oseba izloči 2 možnosti, ki sta ji najmanj všeč.

  • Prva oseba iz preostalih 3 možnosti izbere eno.

Vloge menjajta, tako da bosta oba morala na kup zbrati predloge.

Razdelita si gospodinjska opravila

Držita se nepisanih “pravil”, kot so, kdor kuha ne pomiva posode, razdelita si čiščenje posameznih prostorov (kuhinje, kopalnice …), določita, kdo bo hodil v trgovino in odnašal smeti. Če že na začetku razdelita dolžnosti, si bosta prihranila občutek, da mora vse postoriti zgolj eden od vaju.

Ko nekdo od vaju prizna napako, sprejmita opravičilo in pozabita

Oba bosta delala napake, zato bodita prizanesljiva in potrpežljiva drug do drugega. Drži, da je partner poleg vaše bele majice opral tudi svoje kavbojke, vendar se takrat napake ni zavedal in jo z obžalovanjem priznal. Ne oklepajte se zamer, predvsem za manjše stvari. Preteklost pustita v preteklosti in se osredotočita na sedanjost.

Večkrat se zahvalita

Tudi za preproste stvari kot je kuhanje, pranje perila in prevoz do službe izkažita hvaležnost. Nič ne bo škodilo, če to storita večkrat, saj radi pozabimo in jemljemo partnerjeva dejanja kot nekaj samoumevnega. Tudi na ta način boste pokazali, koliko vam pomeni druga polovica.