Nikoli se ne zapletite z osebo, ki ima takšne lastnosti

Nikoli se ne zapletite z osebo, ki ima takšne lastnosti (foto: Profimedia) Profimedia
19. 12. 2017

Ko smo zaljubljeni, na svet gledamo skozi rožnata očala in na začetku spregledamo opozorilne znake, ki pravijo, da z določeno osebo ne bi smeli začeti romantičnega odnosa. Naslednjim potencialnim partnerjem se raje izognite.

Romantičnega razmerja si ne privoščite s takšno osebo:

  • Ne govori o svojem dnevu

Za razliko od zasliševanja o vsem, kar počnete, vi o partnerjevem dnevu ne veste veliko. Omenil je, kaj počne v službi, vendar ne poznate niti enega sodelavca. Njegovih prijateljev ne vidite pogosto, prav tako se vznemiri, če ga vprašate, kam se odpravlja. Koliko v resnici veste o njem? Neiskrenost ne bo okrepila vajinega odnosa, zato se čimprej pogovorita.

  • Z mislimi je vedno drugje

Razburjeno razlagate o zapletu, ki se je zgodil v službi in za katerega sami niste prav nič krivi. Vse, kar dobite v odgovor, je rahlo kimanje in odtujeno momljanje. Vam je situacija znana? Potem je čas, da se umaknete iz razmerja. Poslušanje je enako pomembno kot komunikacija in ni pravično, da ste vi edini, ki posluša in pomaga najti rešitev.

  • Nikoli vam popolnoma ne zaupa

Prepoznati morate razliko med radovednostjo in željo po spoznavanju vaših prijateljev ter dela in nezaupanjem. Če vas partner vsakokrat, ko se odpravite skozi vrata, zaslišuje, kam greste in kdaj se vrnete, vam ne zaupa popolnoma. Niste otrok, zato ne dovolite, da partner z vami tako ravna. Temu pogosto pritiče tudi ljubosumje, ko se s prijatelji odpravite na skodelico kave ali na zabavo.

  • Nenehno se primerja z vami

Nikoli se ne veseli z vami in vam čestita za dosežek, ampak vedno na plan privleče svoje velike uspehe. V vsem mora biti boljši, tudi na področjih, kjer ste bolj spretni vi. Kadar ga/ jo »premagate«, se užaljeno umakne in trmari. Bistvo razmerja je, da se partnerja med seboj podpirata, česar tu ni videti. Ob sebi potrebujete ljudi, ki bodo znali ceniti vaše uspehe.

  • Spogleduje se z drugimi ženskami/moškimi

Ujamete njegove zapeljive poglede, ko se odpravita v restavracijo in zagotovo niso namenjeni vam. Sladke besede nameni prodajalki v trgovini, prijateljice kliče z ljubkovalnimi imeni. Takšnemu moškemu/ženski ni do resne zveze. Želi si avantur in adrenalina. Če niste pripravljeni tvegati, se zvezi odpovejte.

Preberite tudi: