Pozitivne lastnosti potovanja s partnerjem

Pozitivne lastnosti potovanja s partnerjem (foto: profimedia) profimedia
5. 3. 2018

Oddih s partnerjem prinese veliko pozitivnih posledic in dobro vpliva na razmerje. Preverite, zakaj bi se z drugo polovico vsaj enkrat letno morala sama odpraviti na počitnice.

Vzemita odmor od obveznosti, pripravita stvari in se odpeljita daleč ali blizu, stran od hitrega vsakdana. Namenita čas drug drugemu in spletita globoko vez.

Takšne posledice ima potovanje s sorodno dušo:  
  • Pojdita na pravi zmenek ali dva. Sedaj imata priložnost, da se lepo oblečeta in gresta na zmenek, tako kot sta to počela v začetku razmerja. Ne glede na to, koliko časa sta že skupaj, tega nikoli ne nehajta početi. Privoščita si večerjo zunaj, kino, sprehod ob jezeru … Počnita vse, kar vama je bilo včasih všeč, pa sta čez čas to opustila. Uredita se drug za drugega in se skušajta očarati. Za spremembo večera ne preživita doma ob televiziji v oblačilih za prosti čas.

  • Posvetita se stvarem, za katere običajno nimata časa. Ko v razmerju pretečejo že dolga leta in se do obisti poznata, včasih pozabita na preproste stvari, kot je vprašanje, kakšen je bil tvoj dan. Ne tista avtomatska fraza za začetek pogovora, ampak pokažite resnično zanimanje in poslušajte, kaj ima partner povedati. Za takšne in podobne malenkosti bosta našla čas na skupnih počitnicah in si pokazala, da vama je mar drug za drugega. Morda celo ustvarita koristno navado in jo prineseta tudi domov.

  • Pogovarjajta se. V prostih dneh, ki jih preživljata skupaj, imata veliko časa za pogovor o vsem mogočem. Pripovedujta si o ciljih in željah, pomenita se o prihodnosti, zaupajta si, kaj vaju teži in kaj se trenutno dogaja v službi. Doma običajno nimamo toliko časa za pogovor, ali si ga (bolje rečeno) ne vzamemo. Sedaj imata čas, da nadoknadita zamujeno in si obljubita, da bosta tudi v prihodnje vsaj nekaj minut dnevno posvetila pogovoru.

  • Vzemita si čas za izražanje čustev. Bodita romantična in pokažita naklonjenost drug drugemu z večerjo ob svečah, taborjenjem v naravi ali skupnem razvajanju v toplicah. Privoščita si aktivnosti v katerih uživata in se za spremembo oba sprostita v družbi drug drugega. Kdaj sta to nazadnje počela? V domačem okolju sta vedno izpostavljena stresu in piskanju elektronskih naprav, zato izkoristita priložnost na oddihu.

  • Pripravita si presenečenje. Kdaj sta se nazadnje presenetila kar tako? Ne za valentinovo ali rojstni dan, ampak na čisto navaden torek, ker ste partnerju hoteli pokazati, koliko vam pomeni? To se ne zgodi pogosto, zato sedaj izkoristite priložnost in pripravite majhno presenečenje kar na dopustu. Ne potrebujete velikih daril in dragih restavracij. Spomnite se preprostega dejanja, ki partnerja običajno razveseli in mu daje vedeti, da ga ne jemljete za samoumevnega.

Preberite tudi: