Preden rečete usodni da, si zastavite teh 10 vprašanj

Preden rečete usodni da, si zastavite teh 10 vprašanj (foto: Profimedia) Profimedia
4. 8. 2017

Obljubiti zvestobo ni kar tako. Zaprisežete se, da boste nekomu do konca življenja stali ob strani, vztrajali z njim/njo v težkih trenutkih in ga/jo vedno ljubili. Pred to pomembno prelomnico si zastavite nekaj vprašanj.

1. Vas tisti del zaobljube, ki pravi “v sreči in nesreči” spravlja v zadrego ali predstavlja logičen korak naprej in nekaj, kar že počnete? Vas partner spodbuja, da se pokažete v najboljši luči, ali se bolj varno počuti, ko stojite ob strani? Napredek zahteva nekatera tveganja, ki jih bosta morala premagati skupaj.

2. Se resnično sprejemata? Vedno bodo obstajale stvari, ki jih boste na drugih hoteli spremeniti. Vendar se nihče ne bi smel znajti v položaju, ko ne more biti tak, kakršen je in pokazati svoje edinstvene osebnosti.

3. Kdo sem? Kako boste vedeli, da je partner pravi za vas, če ne veste niti tega, kdo ste?

4. Sem srečen/srečna v razmerju? Skupno življenje ne pomeni, da morate najti nekoga, ki vas bo do potankosti dopolnjeval in osrečil čisto vsak dan. Vsak kdaj potrebuje oporo. A nenehni prepiri doma, bodo slabo voljo hitro razširili na druga področja in vaše življenje se lahko spremeni v en sam kup nesreče.

5. Se počutim ujetega/ujeto? Vas razmerje osrečuje, ali ga jemljete kot obveznost in se počutite svobodno, ko se za nekaj dni sami odpravite na počitnice? 

6. Je zveza v ravnovesju? Sta oba na istem bregu, ko gre za pomembne stvari kot so finance, podpora, žrtvovanje? Oba se morata truditi, da bi vama uspelo. 

7. Se znata zabavati? Če znata popestriti tudi najbolj dolgočasen film in iz zajtrka v kavarni narediti zabavno doživetje, ki vam riše nasmeh na obraz še cel dan, potem zlahka poskrbita za zabavne trenutke.

8. Se znata zabavati ločeno?  Če časa ne moreta preživeti narazen, zaradi neodobravanja, ali ker ste zanemarili prijatelje, pomislite, kaj se bo zgodilo, ko boste potrebovali pomoč, in ko se bosta s partnerjem skregala. Na koga se lahko zanesete?

9. Zakaj sem v razmerju? Je to zato, ker nekoga neskončno ljubite, mu zaupate, ga spoštujete in cenite? Ali ste le prestrašeni biti sami, vas skrbijo finance in ne odidete, čeprav si tega želite?

10. Sta namenjena v isto smer? Nekateri pari se izogibajo pomembnejšim pogovorom o prihodnosti, saj upajo, da se bo vse nekako izšlo samo od sebe. Vendar se morata o nekaterih stvareh pogovoriti že prej. Si oba želita otrok, vama je pomembnejša služba ali razmerje, kje bosta živela?

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri