Preden se spustite v razmerje, morate storiti TE tri stvari

Preden se spustite v razmerje, morate storiti TE tri stvari (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2022

Mislite, da ste pripravljeni na razmerje? Preden se spustite v partnerski odnos, naredite te tri svari in vaša zveza bo imela veliko več možnosti za uspeh.

Napišite si, kdo ste in kakšnega partnerja si želite

Pogosto imamo do bodočega partnerja previsoka pričakovanja oziroma smo že med samo izbiro partnerja preveč izbirčni. Pomembno je, da imate realna pričakovanja in zavedanje, da noben ni popoln. Hkrati je pomembno tudi, da dobro poznate sebe. Kdo ste in kakšnega partnerja si želite? Svoje ugotovitve si zapišite in jih analizirajte.

Postavite meje

Že preden se spustite v odnos, določite svoje meje. Kaj je tisto, kar absolutno ne boste tolerirali v razmerju? Tudi tukaj je ključnega pomena, da ste realni. Praktično nemogoče je denimo imeti partnerja, s katerim se nikoli ne bosta skregala. Lahko pa je vaša meja, če partner denimo ob prepiru postane nasilen.

Definirajte svoje vrednote

Ko niste v razmerju je to idealen čas, da se bolje spoznate in definirate svoje vrednote. Si želite otrok? Zakona? Kakšen je vaš življenjski slog? Vam največ pomeni udoben dom, družina, potovanja, kariera? Kakšni so vaši cilji in sanje? Kako dojemate družbene probleme? Bolj, kot se poznate, lažje boste našli partnerja, ki bo primeren za vas.