25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Preženite dolgčas iz spalnice

Preženite dolgčas iz spalnice (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
18. 4. 2010

Je vaše spolno življenje izgubilo gorečnost in žar z začetka zveze?

Že res, da se trudite, a uspeh je bolj skromen. Pravite, da spolnih odnosov niste imeli že več tednov ali pa ste jih imeli, a niso bili omembe vredni? Ste bili izžvižgani, še preden ste se pojavili na igrišču? Kakršnakoli je že vaša posteljna dilema, krizi spolnega življenja se lahko izognete s ščepcem navdiha in razgibanosti.

Vaša navada: Vse življenje uporabljate enake položaje

V dalj časa trajajočem razmerju se kljub rednim spolnim odnosom ali ravno zato rado zgodi, da postane spolna igra rutinski postopek. Morda vas ima najraje na vrhu, pa ste zato vedno znova na njej - to je pač najlažji in najučinkovitejši položaj za doseganje cilja.

Odvadite se: Spremenite tehniko - ali vsaj kraj dogajanja. Preskusite katerega izmed naslednjih predlogov:

Skupaj klečita.

Predlagamo naslednji položaj: usedite se na kolena tako, da bodo vaše noge spodvite pod zadnjico, partnerka pa naj se na enak način usede med vaše noge. S pomočjo stegen se gibajte navzgor in nazaj, ona pa naj drsi navzgor in navzdol, pri čemer si lahko pomaga tako, da se z rokama upira na vaša stegna. Tako bo nadzorovala globino in hitrost ter ga imela natančno tam, kjer si ga želi.

Počasi in površinsko.

Pri prodiranju bodite bolj disciplinirani. Prosite jo, naj leže na trebuh in da noge skupaj. Lezite nanjo in prodrite od zadaj; obline njene zadnjice bodo določile globino vašega vstopa.

Takšen položaj je koristen za oba: prvih 5 centimetrov vagine ni le najobčutljivejših, ampak tudi najmočnejših in najtesneje oprijemajočih, saj so med spolnim občevanjem polni krvi. S počasnimi, skrbno odmerjenimi pritiski drgnite svojo najobčutljivejšo točko (glavico penisa) vzdolž njenega. Če boste to dobro izvedli, ne bo razmišljala o zamenjavi.

Vaša navada: Oklepate se ustaljenih poti

Če imata z ženo ali s prijateljico pogoste spolne odnose, ona že vnaprej ve, kako jo boste vzburili. To pa ni več vznemirljivo in ne daje želenih rezultatov.

Odvadite se: Za spolne odnose velja podobno kot za nogomet - če ni preigravanja, je dolgočasen. Zato nenehno spreminjajte potek igre, da ne bo nikoli vedela, kaj sledi. Ne le da jo boste bolj zadovoljili, ampak boste v posteljne igre vnesli tudi novo svežino, zato si bosta želela še večkrat skočiti med rjuhe.

Začnite na zadnji strani njenih kolen.

Moški med spolno igro težijo k premočrtnosti. In ženske to vedo! 15 sekund bo na enem mestu, nato se bo za 30 sekund premaknil na drugo, in zdelo se mu bo, da je vse v redu. To je podobno, kot če plešete z nekom, ki ne glede na ritem pesmi vedno dela enake korake.

Uberite stranske poti z veliko ovinki.

Med božanjem in ljubkovanjem se ne premikajte po njenih oblinah v ravnih linijah. Pri takšnem premočrtnem dotikanju živčni končiči v koži namreč niso več »presenečeni«, ko se jih dotaknete. Če jo boste božali valovito, neobičajno, jih boste veliko bolj vzburili. Poiščite predele, ki niso izpostavljeni, na primer spodnjo stran podlakti, ki ima nalogo, da občuti dotik oblačil, zato je veliko bolj občutljiva kot drugi deli telesa - in lažja za vzburjanje.

Poživite prhanje.

Priporočamo majhno, vodoodporno žogo z vgrajenim vibratorjem. Uporabljate jo lahko za masažo vsega telesa, tako pod prho kot v kopeli.

Vaša navada: Napadete že na začetku

Pomislite, kdaj je neki dvoboj zanimivejši - kadar je rezultat bolj kot ne očiten že na začetku ali kadar je igra izenačena in napeta vse do konca? Če je cilj dosežen z lahkoto, navadno ni omembe vreden, saj se zanj ni bilo treba preveč truditi. Enako velja pri seksu: če končate v 3,7 sekunde, se niti spomnila ne bo, zakaj je morala biti z vami!

Odvadite se: Morda se zdijo sredstva za preprečevanje prezgodnjega spolnega izliva na prvi pogled vabljiva in učinkovita, toda večinoma je bolje, da namesto njih naredite nekaj več pri sami tehniki. Strokovnjaki opozarjajo, da omenjeni izdelki sicer lahko pomagajo, a hkrati zmanjšujejo kakovost spolnega odnosa, saj je penis zaradi njih manj občutljiv.

Preden posežete po pripomočkih, poskusite prezgodnji izliv ukrotiti po kateri od naslednjih metod:

Pogosto menjajte položaj.

Rezultati raziskave na univerzi v New Brunswicku so pokazali, da imajo moški, ki spreminjajo posteljne položaje, večji nadzor nad izlivom kot tisti, ki se kot pijanec plota držijo enega ali dveh.

Spolne odnose imejte zjutraj.

Ko se zjutraj zbudite, so vaša čutila še rahlo omamljena, zato traja dlje časa, da se popolnoma vzburite.

Preden greste v posteljo, telovadite.

Tako boste sprostili val hormonov, ki ga mora vaš sistem nato porazdeliti. Za to pa potrebuje telo, s penisom vred, krajši odmor, da se za nekaj časa pomiri.

Vaša navada: V zadregi ste, ko je treba odvreči obleko

Čeprav je težko verjeti, je včasih ravno moški tisti, ki si ne upa skočiti v posteljo. Eden najpogostejših vzrokov: sleči srajco pomeni pokazati svoj pivski trebuh.

Odvadite se: O tem, kako se znebiti odvečne maščobe, lahko preberete naše članke z vajami za utrjevanje trebušnih mišic, odveč pa ne bo tudi članek ali dva o zdravi prehrani. Medtem pa rešite, kar se rešiti da. Svetujemo vam položaje (kot je na primer prodiranje od zadaj), v katerih ne boste imeli občutka, da strmi v vaše odvečno salo.

Vaša navada: Igralna palica vas je pustila na cedilu

Normalno je, da imate občasno težave z erekcijo, ki za nekaj časa onemogočijo vaše sodelovanje v igri. Gotovo pa si ne želite, da bi to trajalo dalj časa.

Odvadite se: Dajte penisu vedeti, kdo je šef. Raziskava med 776 moškimi je pokazala, da imajo tisti, ki so v življenju dominantnejši in odločni, polovico manjkrat težave z erekcijo kot njihovi bolj pasivni vrstniki. Malo verjetno je, da tisti, ki se nagiba k negativni samopodobi, udejanji svoje želje, ko mu je dana priložnost. Nasprotno pa jih moški, ki zaupa vase, uresniči. Z drugimi besedami: zaupajte v svoj penis in dobro vam bo služil.

Vaša navada: Bolje vam gre, ko ste sami

Nekateri moški težko dosežejo vrhunec med spolnim odnosom, ker se navadijo na samozadovoljevanje, trdi doktor Gregory Broderick, profesor urologije na kliniki Mayo v ZDA.

Razlog: med samozadovoljevanjem lahko nadzorujete stisk in hitrost gibanja svojih rok, to pa ni v vaši moči pri združevanju z njenimi spolnimi organi.

Odvadite se: Ne bojte se, ne bomo vam svetovali manj samozadovoljevanja. Vsekakor pa morate razmisliti o tem, kako to počnete. Poskusite posnemati spolno občevanje: v dlani si natrite mazivo in ju položite eno ob drugo. Dlani nato ukrivite po dolgem v obliko cevi, tako da s prstnimi konicami kažete proti stopalom, in ustvarjajte gibanje s pomočjo stegen. S tem boste penis »naučili«, da se bo dobro odzval tako na njeno votlino kot tudi na vaše roke.

Vaša navada: Nimate reprodukcijske prihodnosti

Če imate spolne odnose le zato, da »proizvedete« ducat potomcev, so zaradi težav z neplodnostjo lahko reprodukcijske aktivnosti prej frustrirajoče kot prijetne. Statistika straši: ravno moško sredstvo je pri okrog 40 odstotkih »krivo«, da paru ne uspe zaploditi naraščaja.

Odvadite se: Omejite nenehna praznovanja: prevelike količine alkohola in cigaret so eden od vzrokov za manjše število semenčic v spermi. Prav tako slaba so nekatera zdravila in dodatki k hrani; steroidi, nadomestki za razvijanje mišic in celo običajna zdravila za srce lahko preprečujejo, da bi postali oče.

Neomejeno lulajte. Moški, ki pogosto urinirajo in zaradi tega celo ponoči vstajajo, imajo morda infekcijo sečevoda, ki je škodljiva za spermo.

Zimo preživite pod odejo. Raziskovalci so prišli do zanimive ugotovitve, da ob toplejšem vremenu moškemu pade plodnost celo do 40 odstotkov. Iz tega izhaja, da ste najplodnejši med zimskimi meseci. Pa še za ogrevanje boste plačali manj.

Sabina Gorc

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri