S čistimi mislimi v pomlad

S čistimi mislimi v pomlad (foto: profimedia) profimedia
13. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Vsi jo nestrpno čakamo. Pomlad. Prihaja z velikimi koraki in obilo sonca tudi v naše kraje. Vsi pravimo: končno. Pa smo zares pripravljeni nanjo?

Da bomo lahko na polno zadihali in z lahkim korakom vstopili v tople pomladne dni, je treba počistiti vse. Že od časa naših babic tako radi naredimo red v stanovanju, v hiši, na vrtu. Pa se kdaj vprašate, da bi bilo treba počistiti tudi znotraj sebe in narediti red in čistočo v svojih mislih, čustvih, željah in odnosih?

Najprej poskrbite za očiščenje okoli sebe, počistite navlako in pospravite stvari, ki vas obkrožajo in vas vežejo na boleče spomine. Zdaj je zelo primeren čas, da stopite na malo drugačno življenjsko pot, ki vam bo prinesla drugačen pogled na vse, kar je bilo do zdaj, zato odstranite vse, kar je preživeto in staro. Najprej počistite s starimi neustreznimi prepričanji, vzorci vedenja in nekorist­nimi druženji z ljudmi ter s tem zaključite. Pomislite, kaj je vaša čustvena krama? Začetek pomladi je čas, ko lahko razstrupimo svojo podzavest in preprosto brišemo negativna čustva v vsakdanu. Namesto da ustrežete vsem drugim, mislite nase in na svoje potrebe.

Predlagam vam igrico, ki bo trajala teden dni. Z njo bomo naredili spomladansko razstrupljanje svoje notranjosti in izboljšali celo svoje počutje. Preprosto bomo očistili svojo dušo in naredili prostor za tisto, kar si pravzaprav želite, a ne najdete ne časa ne prostora za to.

Vsak večer, sedem dni zaporedoma, si bomo vzeli pol ure časa samo zase. Poiščite prostor, kjer se odlično počutite in kjer najdete svoj mir. Pripravite si lep zvezek ali blok, ki bo v vas sprožil otroško sproščenost. Vsak večer si vanj pol ure zapisujte svoj tok misli. Pišite vse, kar se vam premetava po glavi. Svoje občutke. Pišite besede brez presledka, pišite, kot da rišete po stenah svojega srca. Ne odnehajte, dokler ne bo popisana vsaj ena stran v zvezku! Vsako jutro si vzemite pet minut za ureditev svojih misli.

Napiši si nekaj motivacijskih misli, ki so vam najbolj všeč, in si jih ponavljajte na glas ali pa samo v mislih. Morda vam bodo v pomoč te, ki so všeč meni? Sem umirjen/-a in čustveno uravnovešen/-a. Pomirjen/-a sem sam/-a s seboj in z drugimi ljudmi. Rad/-a se imam takega/takšno, kakršen/kakršna sem.

Se spomnite, kdaj ste zadnjič na roke napisali pismo? Ne? Torej si v tem tednu vzemite čas, pripravite si lep papir in nalivno pero. V pismo napišite vse, kar vas jezi. Vsako besedo. Vsako dejanje. Izlijte svoja čustva, skozi besede lahko kričite in jokate. Iz najtemačnejšega kotička, ki se skriva v vas samih, izbrskajte vse, kar vas muči. Ker pisma ne boste poslali nikomur, si lahko privoščite vse tisto, kar si sicer niti pomisliti ne bi upali. Ko boste vse to zapisali, boste poleteli na krilih proti soncu. Imeli boste občutek, kot da je z vas odpadlo težko breme in nasmejani se boste zbudili v nov dan.

Zvečer ali zjutraj si privoščite dišečo kopel. Vem, da se nekaterim mudi v službo, spet drugi ste preveč zaspani, da bi si to pripravljali pred spanjem, a vendar je sproš­čujoča kopel zanesljivo odličen prijatelj, ki zbistri misli in nas spravi v dobro voljo. Namesto kopeli si lahko privoščite sprehod. Si predstavljate, kako nepopisno odlično bi bilo, če bi se že pred službo odpravili v gozd in si nabrali sveže energije? Ali pa, kako bi se otresli vseh skrbi in jih preprosto izgubili nekje na poti? Ne bojte se svojih čustev. Izjočite jih. Izkričite jih. Odvrzite jih. Odločite se za eno ali za drugo, pozabite pa na alkohol in cigarete. Počutili se boste čarobno!

Predvsem pa je zdaj pravi čas, da dvignete svojo vibracijo. Saj veste, kar dajemo, to dobimo. Neštetokrat slišano dejstvo! Se zavedate, da ga ni zdravnika čez sonce, vodo, zrak, počitek, gibanje in zdravo hrano. Vse to nam je vsak dan na voljo in razen zdrave hrane ne stane niti centa! Torej, z zdravo prehrano, rednim gibanjem ter rednim, zavestnim čiščenjem svojih misli in čustev se bomo dvignili na novo vibracijo. Sliši se enostavno, a ker bomo sedem dni zapored igrali igrico, se bodo očistile naše misli in čustva. Ko si priznamo vsa čustva (ob pomoči opisanih vaj), ker jih ne tlačimo, ker jih ne zanikamo, ker ne ostajamo jezni, žalostni, zamerljivi, prizadeti – V VLOGI ŽRTVE – v isti nizki vibraciji.

Včasih potrebujemo pomoč, ker se sami ne znamo izkopati iz vulkana vsega, kar je izbruhnilo iz preteklosti, vseh možnih odnosov, situacij ...Upam, da vam bo sedemdnevna igrica v pomoč. Samo priprav­ljeni morate biti.

AUDEA – agencija unikatnih doživetij

Pišite na: agencija.audea@gmail.com, www.facebook.com/agencija.audea