Seks in 5 pravil, ki bi jih morala ženska usvojiti do svojega 35. leta (ste jih že obkljukali?)

Seks in 5 pravil, ki bi jih morala ženska usvojiti do svojega 35. leta (ste jih že obkljukali?) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 9. 2022

Raziskava je pokazala, da ženske v seksu najbolj uživajo po 35. letu. Razlog?

Po besedah znanstvenikov: boljše poznavanje svojega telesa, svojih želja in potreb.
Zato delimo 5 "pravil", ki bi jih morala ženska usvojiti do svojega 35. leta:

1. Počnite le tisto, kar imate rade.

Užitek, ki ga prinese intimnost dveh oseb, je neverjetno doživetje. VENDAR le, če počnete tisto, kar odgovarja vam. Recite 'ne', ko začutite, da je tako prav, ne bojte pa se tudi preizkušati novih stvari.

2. Eksperimentiranje naj ne bo tabu.

Na kvaliteto seksa vpliva tudi zaupanje med partnerjema, ki sta v resni in dolgotrajni zvezi. Ko se dve osebi dovolj dobro poznata, so manjši eksperimenti v seksu več kot dobrodošli. Preizkušajta, kombinirajta in uživajta.

Priporočamo tudi: Kako naj partnerja naučim, da me pripelje do orgazma? TO je položaj, ki kar 75 % žensk VSAKIČ spravi do vrhunca. Delite ga z njim.

3. Nikoli (ampak res nikoli) brez zaščite!

Poleg preprečevanja nezaželene nosečnosti, se je dobro zaščititi tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi, ki so v zadnjih letih veliko pogostejše, kot si morda mislite. To se še posebej nanaša na sveža razmerja in nove intimne partnerje. Ni vredno tvegati.

4. Rade imejte svoje telo.

Žensko telo je lepo. Preprosto je. Zato se nikakor ni treba ničesar sramovati. Poigrajte se s svojim seksapilom in uživajte v tem, kar imate, saj nekaterih stvari in trenutkov ne morete dobiti oziroma zavrteti nazaj. In verjemite, ne bo se vam mogel upreti. 

5. Ne hitite.

Seks je lahko zelo zanimiv in lahko traja celo noč ... ali dan. (Ja, prav ste prebrali!) Namreč, ne vrti se vse samo okoli osrednjega dejanja, ampak so tukaj tudi številne malenkosti pred njim in po njem.

Igra zapeljevanja, predigra, vroče pavze, crkljanje po seksu. Možnosti je ogromno in lahko so zelo zanimive in zabavne.

Uživajta v samem odnosu ter raziskujta svoje želje in potrebe.

Več preverite na cosmopolitan.si

Preverite še: 3 prakse iz PORNO filmov, ki jih v resničnem življenju NIKAR ne počnite – pod nobenim pogojem!

OSEBNA IZPOVED: "Med izvajanjem počepov doživljam orgazme … In zelo mučno je!" (Novinarka iskreno o 'coregasmih' – doživljanju orgazmov med vadbo)

Značke: intimnost seks