Seksologi se strinjajo – TO bi morale VSE početi pogosteje!

Seksologi se strinjajo – TO bi morale VSE početi pogosteje! (foto: Profimedia) Profimedia
7. 10. 2021

Najboljši način za izboljšanje vašega spolnega življenja, pravijo.

Najprej: poiščite svoje najbolj čipkasto in lahkotno spodnje perilo iz čim bolj naravnih materialov in ga začnite redno nositi.

Nato: začnite redno izvajati vaje za medenično dno.

Pomagalo bo tudi, če si boste spet prebrali nekaj nasvetov o seksu in obnovili znanje o različnih položajih. Morda vključili kakšen afrodiziak.

In nato!

Strokovnjaki priporočajo: več časa preživite sami.

Govorimo o samozadovoljevanju. Masturbaciji. Ali katerikoli izraz že uporabljate.
Ugotovite, kaj je tisto, kar vas spravi na obrate in poskrbi za dobre občutke in to redno uporabljajte oziroma izvajajte – sami in s partnerjem.

Solo seks je osrednja tema klasičnih knjig o seksu, kot sta Becoming Orgasmic: A Sexual and Personal Growth Program for Women in The Elusive Orgasm in ženske, ki to upoštevajo, poročajo o boljšem spolnem življenju.

Poleg tega, da vam to lahko pomaga pri doseganju orgazma s partnerjem, lahko poveča vaše poželenje in pomaga pri težavah z vzburjenostjo in posledično suho nožnico, pravi dr. Virginia Sadock. Dr. Sadock priporoča tudi sanjarjenje o tem.

No, čeprav ta stara metoda deluje, imajo nekateri strokovnjaki raje visokotehnološke opcije.

»Ko pacient reče, 'imam težave z doseganjem orgazma ali težko se vzburim', je prvo vprašanje, ki ga postavim, 'kakšen vibrator imate in kako ga uporabljate?',« pravi dr. Lauren Streicher, profesorica ginekologije in porodništva na Medicinski fakulteti Univerze Northwestern.

Ko boste enkrat našli metodo, v kateri uživate, pa se nikar ne ustavite pri tem, pravijo strokovnjaki.

Cilj je, da se popolnoma sprostite in si vzamete čas za eksperimentiranje, dokler ne ugotovite, kaj je tisto, kar pri vas poskrbi za neskončne užitke.

In potem, ko boste naslednjič intimni s partnerjem, mu jasno in glasno povejte, kaj želite.
Preverite še: