Seksologinja želi, da večkrat spregovorite o tej tabu temi

Seksologinja želi, da večkrat spregovorite o tej tabu temi (foto: Profimedia) Profimedia
3. 3. 2022

Ki pravzaprav ne bi smela biti tabu tema.

Ime Chantelle Otten vam morda ni posebej znano, a se njeni nasveti dotaknejo marsikatere ženske in dajo tudi misliti. Priljubljena seksologinja na svojih družbenih omrežjih vedno širi pozitivnost, izobražuje in skuša pojasniti vse vidike spolnosti. Brez dlake na jeziku se loti praktično vseh tematik – četudi se zaradi tega kdaj znajde v težavah.

In čeprav, kot je povedala v enem izmed intervjujev, obožuje modo in čipkasto spodnje perilo, želi govoriti o tem, kar se skriva pod oblačili.

Vključno z eno temo, ki se je veliko žensk že vedno izogiba …
Profimedia

Sramne dlake!

Raziskava je pokazala, da čeprav si večina žensk odstranjuje sramne dlake, se večina tudi še vedno ne počuti udobno, ko pogovor nanese na to rutino.

To je tema, za katero si seksologinja želi, da bi spregovorili samozavestno in odprto.

Večina žensk čuti pritisk – zaradi lepotnih standardov in stigme –, da brez voskanja, britja ali laserskega odstranjevanja sramnih dlak preprosto ne gre. Toliko sporočil je, da sramne dlake za ženske preprosto niso primerne, da tam ne bi smele obstajati.

»Odraščamo v patriarhalni družbi z veliko mizoginije in z veliko pravil in predpisov o tem, kdo smo kot ženske … kako naj bi izgledale, kako naj bi se obnašale in kaj naj bi delale,« pove seksologinja.

Vendar želi Chantelle narediti konec določeni miselnosti.
»Mislim, da moramo, ko gre za sramne dlake, poskrbeti, da bomo bolj odprti. In da poudarjamo dejstvo, da imaš lahko tam spodaj kakršnokoli frizuro želiš in da je to povsem v redu in razumno.«

»Pristrizite, oblikujte ali pustite, da se razraste. Viva La Pube!« Je zapisala v svoji objavi na Instagramu.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CHANTELLE OTTEN (@chantelle_otten_sexologist)