"Snaha je priznala, da je spala z mojim možem - kaj naj naredim?" (osebna zgodba)

"Snaha je priznala, da je spala z mojim možem - kaj naj naredim?" (osebna zgodba) (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2023

Kaj bi naredili, če bi izvedeli za prevaro? Bi povedali in tvegali, da uničite še eno razmerje, ali zadržali skrivnost zase?

Razdreti odnos ali obdržati skrivnost in pustiti srečo ter neiskrenost? Težka odločitev, ki čaka žensko v spodnjem zapisu. Kako bi ji svetovali? Situacija še zdaleč ni zavidljiva ... 

TEŽAVA: 

"Sliši se nemogoče in ne morem verjeti, da bom to rekla: snaha je priznala, da je spala z mojim možem. 

To je moj drugi zakon in mož je 10 let mlajši od mene ter 8 let starejši od snahe. Moj sin še vedno misli, da sta srečno poročena. Po nekaj alkoholnih pijačah na družinski zabavi pa mi je snaha priznala svojo umazano skrivnost. 

Bila sem zelo vznemirjena in popolnoma v šoku. V solzah sem odvihrala z zabave naravnost domov, mož pa je prišel za mano in me nenehno spraševal, kaj je narobe. Ko sva prišla domov, sem ga soočila s tem, kar vem in on je lahko le nemočno zrl v tla. Bilo mu je zelo nerodno. 

Rekel je, da se je zgodilo le enkrat, lansko leto ko sta bila oba opita. 

Skupaj sva že, odkar je bil moj sin majhen, zato sem zares prizadeta. Čez nekaj časa sem našla način, da mu oprostim, saj je resnično videti, da mu je žal in obžaluje svoje dejanje. Ne bom dovolila, da snaha uniči najino srečo. Skrbi pa me, da je poročena z mojim sinom in ga je izdala na tako grozen način. 

Sedaj je ne morem niti pogledati in vedno si izmislim nov izgovor, da zamudim srečanje z njo. Sin me nenehno sprašuje, kaj je narobe, vendar mu nisem še ničesar povedala, saj vem, da ga bo uničilo. 

Mož pravi, naj skušam na vse skupaj pozabiti in naj mu ne povem, vendar se mi trga srce, ko vem, da je poročen s to grozno žensko."

ODGOVOR: 

Odgovarja svetovalka Laura Collins

"Zares je slišati precej grozno, vendar sta za takšno situacijo vedno potrebna dva. Tvoj mož očitno ni edini, ki želi vse skupaj pustiti za sabo. 

Prav je, da si mu dala novo priložnost, če sta se iskreno o vsem pogovorila in verjameš, da se je zgodilo samo enkrat. Če je vajin zakon trden, dajta času čas in počakajta, da se zaceli, vendar v prihodnje ne sprejemajte takšnega vedenja (naj vam ne pride v navado, da vse oprostite). 

Medtem si pozabila, da je mogoče žal tudi tvoji snahi. Mogoče si njun zakon prav tako zasluži še eno priložnost. Tu ni pravilnega odgovora, vendar običajno ni dobra ideja, da se vmešavamo v odnose drugih. A on je tvoj sin, zato je tokrat drugače, kar razumem. 

Težava tu je, ali ima dovolj rada tvojega sina, da si bosta ustvarila ljubeče življenje, kakršnega želiš, da ima. Je prevaro priznala iz obžalovanja ali ponosa? Vem, da ne bo lahko, vendar se moraš z njo pogovoriti. Te lahko prepriča, da je bila vse skupaj velika napaka, ki jo obžaluje? 

Če te ne prepriča in se bojiš, da je le vprašanje časa, kdaj bo ponovno varala, ji povej, da mora biti iskrena s tvojim sinom, drugače boš morala posredovati. Če pride do tega, mu stoj ob strani in pomagaj okrevati."

Vir: Metro