"Sram me je priznati, da po smrti žene uporabljam ..." (osebna izpoved žalujočega moškega)

"Sram me je priznati, da po smrti žene uporabljam ..." (osebna izpoved žalujočega moškega) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2023

Smrt bližnje osebe je vedno stresen dogodek, posebej če gre za partnerja. Kako nadaljevati? Kaj je prav in kaj ne? Včasih se je težko odločiti. 

Vsak se s smrtjo spopada drugače, smrt partnerja pa je še toliko bolj specifična. Potem se začnejo porajati vprašanja: je bil to edini partner? Je še vedno možno, da najdemo koga drugega? Kako bi presodili in svetovali vi v spodnjem zapisu? 

TEŽAVA: 

"Moja žena je umrla pred tremi leti in čeprav mi prijatelji že nekaj časa govorijo, naj v svoje življenje spustim koga drugega, se kar ne morem premakniti naprej. 

Nisem še star 50 let, zato si rad domišljam, da je pred mano kar nekaj let, ki jih lahko z nekom delim. Tudi prijatelji pravijo, da ne izgledam slabo. Sram me je priznati, da sem po ženini smrti večkrat uporabil storitve raznih podjetij, ki ponujajo spolne usluge, da sem potešil svoje potrebe.

Vsakič, ko sem s kakšno žensko, se počutim osramočenega, vendar je dobro biti z nekom in vsaj za kakšno uro pozabiti na probleme. 

Čeprav sam stremim k resnemu razmerju, imam hčeri, ki nista ravno navdušeni nad idejo, da hodim na zmenke in spoznam nekoga, ki bo sčasoma zamenjal njuno mamo. Bojita se, da bom spoznal kakšno mlado žensko, ki bo vzela premoženje in odšla. Zatrdil sem jma, da se to ne bo zgodilo. 

Še vedno igram golf in imam druge hobije, s katerimi se zamotim, vendar nič ne more nadomestiti občutka, ko se ob nekom prebudiš in nisi sam v postelji. 

Prijatelji me hočejo spoznati s kakšno prijateljico, potem dobivam tudi drugačne nasvete, hkrati pa ne želim razočarati mojih hčerk. Ne vem, kaj naj sploh naredim in koga naj upoštevam."

ODGOVOR: 

"Seveda si zaslužiš ljubezen, vendar nehaj razmišljati o stvareh, ki se še niso zgodile (in se morda ne bodo). Saj nisi šel niti na en zmenek, kaj šele se poročil in odprl možnost, da bi bili tvoji hčeri finančno prikrajšani. Za začetek pusti, da ti prijatelji uredijo kakšen zmenek, ali se prijavi na spletne strani za zmenke. Uživaj v družbi žensk. 

Zaslužiš si spoznati nekoga, ki mu bo resnično mar zate, česar pri plačanem seksu ne boš dobil, zato to opusti.

In skušaj razumeti hčerki - njuna čustva so nekaj naravnega. Prava ženska bo to razumela in sčasoma postala njuna prijateljica, nikoli pa ne bo nadomestila mame. Če želiš urediti finance za dekleta, lahko za to zadolžiš odvetnika. 

Puncama zagotovi, da boš naredil vse, da ju obvaruješ, vendar imata svoji življenji in tudi ti si upravičen do svojega. Kakor si omenil, lahko veliko nudiš in tvoja pokojna žena bi hotela, da si srečen."

Odkrijte še odličen recept za paradižnike, polnjene s kvinojo in pestom: