Sredi vojne vihre

29. 6. 2006

Ko začne izzivati, lahko postavite stari obrambni zid - ali jo prepričate z naslednjimi preprostimi strategijami.

Resnično strasten seks bo

vedno premagal obveznega spravljivega. Moški morda ne opazite razlike, vendar ženske jo. Sovražimo kreganje - počutimo se odtujene, zmedene in do dna razočarane. Strokovnjaki zatrjujejo, da je prepiranje, vendar ne vpitje, dobrodejno. Tišina je ta, ki bi nas morala prestrašiti. “Fant morda misli, da je vse v redu, saj se zelo redko prepirata, vendar to lahko pomeni, da ji ni več mar zanj in načrtuje slovo, ” meni dr. Karen Sherman, avtorica dela Čar zakonske zveze! Odkrijte ga, zadržite ga, naj bo večen.

Vedeti morate, kaj pomenijo njene bojevite besede. Kar sledi, je vojna skrivnost iz nasprotnega tabora – šifrant, s katerim lahko dosežete ustavitev ognja in premirje, ki bo vsem v veselje. Če se po vsakem pobotu počutite bliže in intimneje povezani z njo, to za vas pomeni tudi več golote.

Bitka za pozornost

Otvoritveni napad: “Ne hodiva več ven. ”

Kar pomeni: Nostalgična je. “Želim si, da me mož opazuje z nasprotne strani mize in vidi, da sem privlačna. Rada bi, da spet občutiva to, kar sva, preden sem postala žena in mati, ” razloži Jennifer Jeanne Patterson, avtorica knjige 52 prepirov: spoved mladoporočenca.

Bojni načrt: Enkrat na mesec jo presenetite s pravo taktiko. “Če ste preživeli ves mesec, ne da bi ji prinesli rože, jo pohvalili ali povabili na zmenek, so težave na vidiku, ” pravi psihologinja dr. Carol Ritberger, avtorica knjige Ljubezen … kaj ima osebnost s tem? . “Storite nekaj, kar ji ugaja, vendar dodajte kanček nepredvidljivega. Odpeljite jo na sprehod, toda pojdite tja, kjer še ni bila. Ali pa si priskrbite varuško, nato jo popeljite v noč presenečenj - brez prepričevanja. ” Moški imajo radi znane kraje, ženske pa se bolje odzovejo na novosti.

Vaš dobitek: Večerja šteje kot predigra. Resnično. “Ženske imajo rade, da jih razkazujemo, ” meni dr. Charles Sophy, psihiater in izredni profesor psihiatrije na univerzi UCLA. “Moški bi morali to razumeti kot pohvalo. Pozabite na samoobrambo in sprevidite, da potrebuje pozornost. Vrnila se bosta domov in preživela čudovit večer. ”

Bitka zaradi prijateljov

Otvoritveni napad: “Kaj je sploh s slaboumneži v tvojem sanjskem nogometnem moštvu? ”

Kar pomeni: Dvomi o vaši razsodnosti. “Graja preživljanja prostega časa s prijatelji nakazuje, da sumi, da ste neodgovorni pri odločitvah, ” razlaga Ritbergerjeva. Kar pomeni, da je partnerica nezaupljiva do odločitev, ki se nanašajo na vaju.

Bojni načrt: Ko zaničuje vaše prijatelje, to čutite kot osebno žalitev, saj so prijatelji neposredno vezani na identiteto in ego. Branite ozemlje in preizkusite to zahrbtno ukano: povabite jo na srečanje pri prijateljih, predlaga David Wygant, losangeleški zmenkovni trener in avtor knjige Vedno se pogovarjajte s tujci: kako najti ljubezen svojega življenja v treh preprostih korakih. “Ona si želi preživeti čas z vašimi prijatelji, vendar ima to več opraviti s tem, da noče biti nevidno dekle in da se želi prepričati, da je ne varate. ”

Vaš dobitek: Mir. “Ko bo enkrat z vami, bo spoznala, da so vaši prijatelji neškodljivi čudaki, in se vam ne bo želela več vsakič pridružiti, ” meni Wygant. Shermanova dodaja as iz rokava: vključite jo v enega od vaših rednih biljardnih ali bovling večerov – naj izbere svoje moštvo. Tekmovanje skupaj ali drug proti drug drugemu je dobro znan afrodiziak.

Bitka zaradi denarja

Otvoritveni napad: “Ali sploh potrebuješ to novo stvar? ”

Kar pomeni: Namiguje, da se izogibate odgovornosti, in vam da misliti, da se ne nad-zorujete in da ste negotovi. Ter oznani potrebo obeh partnerjev po vzpostavitvi reda, pravi Shermanova. Ženske so bolj nagnjene k izogibanju tveganjem kot moški, dodaja psiholog Warren Berland, zato imate verjetno različne ravni odobravanja zapravljivosti.

Bojni načrt: Na dnevni red uvrstite uravnavanje družinskega proračuna. Sestankujte s svinčnikom in papirjem (ali PC-jem in disketo) in si izrišite krivulje prihodkov in odhodkov. Barantanje ji omogoči pogovor o težavi - vendar, medtem ko sočustvujete, predstavite svoj položaj.

Namesto nikalnic in protivnih veznikov, kot je ampak, uporabite veznike vezalnega priredja, na primer in. Tukaj je nazoren primer: “Razumem, da si živčna, in si obenem želim kupiti nov televizor s plazmatskim zaslonom. Kako se lahko uskladiva? ”

Vaš dobitek: Dobite televizijski sprejemnik - če boste dali na stran nekaj cankarjev za to, kar si želi. Wygant opozarja, da ženske dojemajo velik nakup kot nekaj, kar tekmuje z njimi za vašo pozornost. Zdaj je odličen čas, da zapravi 30 tisoč tolarjev za kavbojke. “Mislila bo na vas vsakič, ko jih bo oblekla, ” pravi Wygant, “kar vas bo razbremenilo in brez zadržkov boste lahko ljubili svojo plazmo. ”

Bitka zaradi intime

Otvoritveni napad: “Zakaj mora biti vsakič in vedno samo seks, seks, seks? ”

Kar pomeni: Ne gre za seks. Pogreša intimo, razburjenje, novosti – vse to, kar je napravilo vaše prve dni tako poželjive. Morda ima občutek, da je seks postal namenjen le vašemu ugodju, ne obema.

Bojni načrt: Raziskave kažejo, da ženski nagon k crkljanju prebuja njeno spolno slo, zato si priznajte, kolikokrat ste poizkusili biti nežni. Ali vedno mislite, da mora masaža hrbta voditi v posteljo? Vprašajte jo, kaj si želi od vas, da bi se zbližala – morda več nežnosti in pripravljenost, da jo poslušate. In ognite se razpravi o seksu. Berland predlaga, da govorite o občutkih in željah, vsekakor pa brez obtoževanj. “Ne domišljajte si, da veste, kaj ji pomeni ‘rad imeti’ in ‘ljubiti’, ” svetuje. »Preprosto vprašajte: “Kaj si želiš? Prosim, reci mi, rad bi ti to podaril. ” Odkrijte, kaj je zanjo intima, in ji to omogočite.

Vaš dobitek: Več seksa, seveda!

Bitka zaradi otrok

Otvoritveni napad: “Zakaj ne preživiš več časa z otroki? ”

Kar pomeni: Občuti, da vse delo opravi sama. “Običajni scenarij je, da se ženska počuti, da je ves dan izgubljala razsodnost pri skrbi za otroke, njen soprog pa se zvečer vrne domov in zapre vrata, ” razlaga Shermanova. “On se umakne pred prevzemom odgovornosti za gospodinjstvo in ne razume, da je tudi ona delala ves dan. ”

Bojni načrt: Če je tečna po napornem dnevu, se ne zakoreninite pred televizorjem in v buljenje ene od tekem letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva. Nič se ne bo spremenilo, dokler ne boste pomagali pri večerji, pranju perila ali domači nalogi. Ko so na vrsti domača opravila, ravnajte tako kot v službi: odredi, gospodari in določi roke! “Moški imajo sposobnost določiti prednost v službi – zakaj ne bi uporabili te zmožnosti tudi doma? ” sprašuje Shermanova. “Če ne oddate poročila v roku, ga bo šef zahteval. Če ne sodelujete na tekmi, bo moštvo togotno. ”

Vaš dobitek: Mirnejši dom, otroci, ki imajo resnično radi svojega očeta, in potem, ko se spravijo spat, zadnjo četrtino tekme prvenstva. Kar je seveda najboljši del.

Barbara Abraham