Stavki, ki bi jih morale ženske od moških slišati pogosteje

19. 4. 2016
Deli
Stavki, ki bi jih morale ženske od moških slišati pogosteje (foto: Profimedia)
Profimedia

Svetovalka za partnerski odnos Melita Kuhar svetuje, kaj bi morali moški svojim ženskam povedati pogosteje za več harmonije, spoštovanja, ljubezni in strasti v odnosu.

Ja, dame smo malce bolj emocionalne in občutljive v odzivih, naše reakcije pogosto niso racionalne, saj jih narekujejo čustveni odzivi, težko pogoltnemo neprimerno vedenje naših moških, zlasti ignoranco, s katero nas hočejo kdaj kaznovati ali disciplinirati.

Ženske želimo biti nežne, skrbne, ženstvene, strastne, biti predane in ljubljene, spoštovane in slišane. Pa videne seveda tudi. Upoštevane v našem razmišljanju, ki se seveda dramatično razlikuje od moškega.

K sreči smo res različni, tako da se dajmo danes poučiti o tem, kaj želimo ženske slišati pogosteje od svojih moških.

  1. Draga, cenim tvojo predanost otrokom, meni in družinskim vrednotam. Ob tem sem miren in srečen, ko pridem domov, k tebi in otrokom.
  2. Obožujem tvoj vonj, kako se gibaš in kako me poredno pogledaš. Želim si te celo, skuštrano in brez ličil, točno takšno kot si v resnici.
  3. Spoštujem tvojo inteligenco, kako se mi znaš zoperstaviti s tebi pomembnimi argumenti, všeč mi je, ko strastno zagovarjaš svoje mnenje in četudi se kdaj ne strinjava, se na koncu smejeva eden drugemu. Veva, da se bova že kako dogovorila, pa četudi kak drugi dan.
  4. Noro mi paše tvoja kreativnost, tvoja želja po temu, da tudi mene pripraviš do tega, da s teboj hodim po muzejih in gledališčih, četudi pol zadev ne razumem in mi niti ni mar. A ko opazujem tebe, kako v teh trenutkih žariš in uživaš, sem srečen tudi sam.
  5. Seksi si, popolnoma uživam, ko sem samo tvoj in ti se mi predaš. Brez vprašanj, opomb, pripomb, kritik. Sva zgolj jaz in ti, moja kraljica, ki me osrečuješ in daješ smisel moji biti.
  6. Vem, da me včasih pogledaš kot majhnega otroka, kar včasih tudi sem in da tega ne poveš na glas. Hvaležen sem ti za to, da razumeš občasne otročje ideje in zamisli in se iz njih ne norčuješ. Pustiš mi, da poskusim in ti priznam, da si imela prav, četudi mi gre to zelo težko z jezika.

Melita Kuhar, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok

Če bi se radi naročili na individualno svetovanje ali kaj povprašali, pogumno pišite na: info@svetovalnica.si ali pokličite 031 666 168. Več o zgoraj napisanem si lahko preberete tudi na www.svetovalnica.si in www.facebook.com/Svetovalnica.