TEH 5 znakov z zagotovostjo razkriva, ali ste v zvezi z LAŽNIVCEM

TEH 5 znakov z zagotovostjo razkriva, ali ste v zvezi z LAŽNIVCEM (foto: profimedia) profimedia
16. 2. 2019

Številka 3 razkrije vse! Vse!

Partnerji, ki lažejo …

  • So očarljivi

Izkušen lažnivec bo znal prikriti resnico svojo očarljivostjo. Vedel bo, kaj reči, da vas očara, katere komplimente pokloniti in kako biti všečen. Pravijo, da je ljubezen slepa, v čemer je veliko resnice. Ko ste zaljubljeni že tako ali tako zlahka opustite manj lepe lastnosti potencialnega partnerja in spregledate nekatere “napake”. Zato je še lažje prikriti laži, ki vam jih natrosi partner že na prvih zmenkih. Vedno se trudi, da bi ga videli kot privlačnega in s tem zakrijejo svoje slabe namere.

  • Vedno povejo kaj, česar ne morete potrditi

Pravi, da je imel dobro službo, ki jo je izgubil po krivici. Vendar niste videli nobenih fotografij, ne poznate sodelavcev in ne veste, kaj natanko je sploh počel.

Takšne in podobne situacije se pri lažnivcih zgodijo pogosto. Nič, kar partner trdi, ne morete potrditi. Dobra novica je le, da dolgotrajno razmerje ne bo moralo temeljiti na lažeh, zato se bo njegov/njen kupček iz kart kmalu podrl. Če se stvari, v katere morate slepo verjeti, samo kopičijo, morate situacijo vzeti bolj resno.

  • Se branijo, ko začnete postavljati vprašanja

Ko začnete postavljati preprosta vprašanja kot “kje si bil”, “kaj si počel”, “ali je to kar praviš resnica”, se lažnivi partner zapre vase in zasede obrambni položaj. Brani se z obtoževanjem, iskanjem drugih tem, izpostavljanjem problemov, ki naj bi jih imeli vi, morda govori o nezaupanju …

Drži, za trdno razmerje je zaupanje eno od glavnih temeljev. Vendar to ne pomeni, da morate drugi polovici preprosto zaupati pri čisto vsem in ne smete ničesar vprašati. Ko se zatakne že pri majhnih stvareh in partner ne želi imeti veliko pogovorov z vami, je verjetno zabredel zelo globoko v laži.

  • Odlično pripovedujejo zgodbe

Ure in ure lahko pripovedujejo o svojih počitnicah, službi in opravkih, ki jih nikoli niso imeli. Lažnivci imajo odlično domišljijo in znajo povedati prepričljive zgodbe, ki vam bodo dale odgovore, ki ste jih želeli. Če sumite, da ste v zvezi z lažnivcem, bodite na to pozorni in sprašujte. Našli boste vprašanja na katera ne bo odgovorov. Prav tako ne pozabite: če je prelepo, da bi bilo res, potem verjetno ne drži.

  • Uporabljajo fraze kot so “se ne spomnim” ali “nisem prepričan/a”

“Nisem siguren, da je bil moj sošolec.” “Ne morem reči zagotovo, da sem bil pred nekaj tedni tam.” “Ne morem z gotovostjo trditi, ali je bil zraven.”

Od lažnivca boste dobili veliko takih odgovorov. Pravzaprav jih boste redko slišali reči, da so o nečem povsem prepričani, ali da jamčijo za nekaj. To ne kaže, da je nesiguren in ne verjame vase, čeprav bi ga zlahka zamenjali za takšno osebo. Njegova težava je, da ne more več prekrivati vseh laži, zato raje pove bele laži ali polresnice. Zaščiti se pred obtožbami o laganju.

Če želite potrditi laži, morate najti dokaze oziroma potrditi vaše sume. Šele ko osebo soočite s tem, boste morda naredili konec laganju, čeprav lažnivci zanikajo do zadnjega trenutka.

Preverite tudi: