Stroka odkrila: kakšni moški imajo raje BLONDINKE in kakšnim so bolj všeč RJAVOLASKE?

Stroka odkrila: kakšni moški imajo raje BLONDINKE in kakšnim so bolj všeč RJAVOLASKE? (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2022

Kakšne moške privlačite s svojo barvo las? 

Nobena skrivnost ni, da so nekaterim moškim bolj všeč blondinke, medtem ko drugi prisegajo na rjavolaske. Ali ste se kdaj spraševali, zakaj je temu tako in kaj to pove o moškemu?

Imajo moški v splošnem raje blondinke?

Nekatere študije so pokazale, da so ženske s svetlejšimi lasmi bolj priljubljene med moškimi. Še več; izkazalo se je, da imajo blondinke v povprečju tudi bogatejše soproge.

V eni od raziskav se je izkazalo tudi, da so svetlolaske ocenjene kot bolj dostopne, zato moški k njim lažje in pogosteje pristopijo.

Vsaka barva las ima svoje lastnosti

Moški glede na barvo las ženskam pripisujejo tudi različne lastnosti. Strokovnjaki so ugotovili, da denimo rdečelaske v moških očeh delujejo bolj temperamentne.

Po drugi strani so rjavolaske ocenili kot bolj privlačne, inteligentne in kompetentne, a tudi kot bolj arogantne. Ravno zadnja lastnost je morda razlog, zakaj večkrat pristopijo do blondink, ki delujejo bolj zabavne, sproščene in dostopne.

Če torej moški iščejo inteligentne in resne partnerice, torej obstaja velika verjetnost, da si bodo izbrali rjavolasko. Če so jim všeč blondinke, lahko to pomeni, da iščejo zabavo ali preprosto samo to, da si ne upajo pristopiti do rjavolask.

Po drugi strani pa nekateri raziskovalci mislijo, da so moškim bolj všeč blondinke iz evolucijskih razlogov; ker so videti bolj "mladostne", moški v njih lahko vidijo večji potencial za razmnoževanje.

Seveda pa se vse več moških zaveda, da je pri izbiri partnerice najpomembnejša notranjost. Zrel moški si bo izbral žensko, s katero se ujema in s katero si želi ustvariti življenje - ne glede na to, kakšno barvo las ima.

Vir: YourTango